“Kadro olarak MTG şu anda olması gereken yerde”

“Kadro olarak MTG şu anda olması gereken yerde”

Aksa Süper Lig'de yeni haftaya Haldun Oktay, Burhan Gürkan ve Coşkun Ulusoy'un değerlendirmeleriyle "Geçiş Oyunu"nda geçiliyor

A+A-

 

1. Cihangir hafta başında aldığı kararla Emre Perçinci ile yollarını ayırıp Kıbrıs Kupası şampiyonluğu yaşadığı Toygar Davulcu’yu takımın başına getirdi. Bu değişim Cihangir’e nasıl yansır?

gecis-cihangir.jpg

Cihangir’de işlerin ters gittiğini herkes biliyordu. Bu yüzden bir teknik direktör değişikliği şarttı. Tabi ki takımın başına kimin getirileceği, hangi karaktere sahip bir hocanın getirileceği çok önemliydi. Cihangir’i tebrik etmek gerekir. Çünkü şu anda takımın yapısına, kimyasına en uygun hoca getirildi. Toygar Davulcu ismi bana göre dört dörtlük, doğru, yerinde bir tercihti. Çünkü takımı çok iyi tanıyor. Takımla Kıbrıs Kupası kazanmış, takımın tarihine geçmiş bir hoca. Köy ve taraftarla Toygar hocanın arası çok iyi. Onlar da Toygar hocayı çok iyi tanıyorlar. Yüzde yüz doğru bir transfer. Bu süreçten sonra ciddi bir çıkışa geçeceklerine inanıyorum. Davulcu’nun dokunuşunu tam olarak hissetmek için devre arasını beklememiz gerekiyor. İyi bir hazırlık döneminin ardından ikinci yarıya bomba gibi bir Cihangir’in gireceğine inanıyorum.

 

Takımı tanıyan, daha önce de bu takımla başarılar kazanan bir antrenörü takımın başına getirdiler. Bence olumlu etkileri olacaktır. Ancak sıkıntılı bir süreç içerisindeler. Çünkü moral olarak futbolcularda bir çöküş var. Bu moral bozukluğunu ortadan kaldırırlarsa takımın toparlanabileceğini düşünüyorum. Hocanın da bunu kaldırma adına potansiyeli var. Çünkü kadroyu tanıyan, bu isimlerle çalışmış bir hoca.

 

Cihangir’de haftalardır devam eden olumsuz bir hava söz konusuydu. Bir anda liderlikten alt sıralara kadar gerilediler. Takım üzerinde bir hava değişimi gerekli gördüler. Şu anda bakıldığında bana göre en doğru ismi de getirdiler. Çünkü başta camia, ardından yönetim ve takımı bilen bir isim Toygar hoca. Muhakkak olumlu etkisi olacaktır ama bir anda büyük bir etki beklememek gerek. Uzun vade için Toygar hoca doğru bir isim. Devre arasına kısa bir süre kalması da avantaj. En azından hocanın istediği oyun sistemi, oyuncu takviyeleri vs. yapıldıktan sonra zaten bu sezon zirveye yükselmiş, oranın havasını almış bir takımın iyi işler yapacağını düşünüyorum. Özellikle ligin ikinci yarısında bambaşka bir Cihangir izleyeceğimizi düşünüyorum.


2. Küçük Kaymaklı son iki iç saha maçında (Gönyeli – Hamitköy) zor ve önemli geri dönüşler yaptı, bu maçlardan 4 puan çıkardı. Bu dönüşler takıma nasıl yansır?

gecis-kaymakli.jpg

Küçük Kaymaklı önce oyuna başlamayı düzeltmesi gerekiyor. Haftalardır bunu eleştiriyoruz. Oyuna çok kötü başlıyorlar ve geri düşüyorlar. Bunu düzeltmeleri gerekiyor. Tabi ki bunu çözecek olan Derviş hocadır. Bu konuda çok tecrübelidir. Oyuna iyi başlama yönlerini geliştirmeleri gerekiyor. Geri dönüşlerle ilgili olarak şunu söyleyebilirim; asla pes etmeyen bir takımları vardır. Sadece son iki maçta değil, ondan önceki maçlarda da ikinci yarı performansları ile geri dönüş yaptılar. Bu takımda ciddi bir özgüven olduğunun göstergesidir. Takım halinde oynamaları, savunma yapmaları yanında bu pes etmemeleri, sonuna kadar mücadele etmeleri en büyük özelliklerinden bir tanesi.

 

Küçük Kaymaklı için hep söylediğimiz bir şey var; iyi futbol oynuyorlar ama gol atmada sorunlar yaşadılar. Maç kazanmaya başladılar. Son zamanlarda da şöyle bir şey var; maçlarda geriye düşüp sonradan skoru yakalıyorlar. Bunu ortadan kaldırmaları gerekiyor. Bir maçı kazanabilirsin, rakibin hatalarına bağlıdır bu. Basit hata yapıldığına bunu gol yaparsan kazanabilirsin ama bu ne kadar devam edebilir? Bu moddan çıkmaları lazım.

 

Küçük Kaymaklı takım savunmasını özellikle dış sahada iyi yapan bir takım. İç sahada nedense ligin başlarında bunda sıkıntı yaşadılar. Savunmayı düşünürken hücumdan, hücumu düşünürken savunmadan geride kaldılar. Ama Gönyeli gibi bir rakibe karşı 2-0’dan 2-2, Hamitköy karşısında da 9 kişiyle rakibin de geriye yaslanmasını fırsat bilerek 2-1 galip gelmeleri futbolda büyük başarıdır. Bunun ilerleyen haftalarda Ruso’daki maçların da kolay kolay verilmemesi adına takıma ciddi bir özgüven aşılayacağını düşünüyorum. Tabi sakatlık, ceza, Covid-19 gibi unsurların olumsuz etkilemesi olmazsa…


 

3. MTG önceki hafta liderliği aldıktan sonra, bu hafta da Gönyeli galibiyetiyle devam ettirdi. Zorlu ilk 10 haftadan sonra MTG şampiyonluk havasına girdi diyebilir miyiz?

gecis-mtg-003.jpg

Mağusa Türk Gücü’nün kadrosu = şampiyonluk. Bu kadro zaten şampiyonluğu işaret ediyor. İlk başta inişli, çıkışlı bir performans. Bunu da eleştirmiştik. Tabi ki bu süreçte sakatlıklar oldu. Bu sakatlıklar, Covid süreci, kart cezaları ve yaşananlar takımı olumsuz etkiledi, bir türlü o ritmi yakalayamadılar. MTG o ritmi şu anda yakaladı. Bir Şenol’un geri dönüşü vardır. Şenol gibi bir oyuncu oynadıkça kendini geliştirir, takıma adapte eder. Bundan sonraki süreçte Şenol Şöför’ün takıma çok büyük katkı koyacağına inanıyorum. Ayrıca MTG’de şampiyonluk havası hiç eksik olmaz. Kadro ve kurumsal yapıları, başkanları ve kulübe sağlanan imkanlar kesinlikle şampiyonlukla eşittir. Yani, MTG şampiyonluk havasında her zaman vardır.

 

MTG havaya girdi diyemeyiz ama liderliğe alışkın bir takım. Orada nasıl duracağını bilen bir takım. Bunun avantajlarını değerlendirebilirlerse götürebilirler diye düşünüyorum. Çünkü MTG alt sıralarda olmaya alışkın değil, ondan da başlangıçta bocalamış olabilirler. Kadro bazında MTG şu anda olması gerektiği yerde. Bence şampiyonluk havasına girmediler. Halen sıkıntıları var ama burada nasıl oynayabileceğini bilen futbolculara sahip. Bu da büyük bir avantaj olabilir.

 

Ligin başında da, devamı esnasında zirveden uzak kalındığında da kimse MTG şansını yitirdi demedi. Beklenmedik puan kayıpları oldu mu? Evet. Ama önceki sezonlardaki gibi MTG ligin üçte birlik bölümü geride kaldığında zirveye yükseldi. O sezonlarda kayıplar yaşasa da yarışı bırakmayan bir karakterde bu takımı gördük. Zirveye yükseldikten sonra da kolay kolay zirveyi bırakacağını düşünmüyorum. O havaya girdiler. Gönyeli gibi bir rakibe karşı ilk yarısını geride kapattığı maçı geri döndürmeleri de buna en güzel örnektir diye düşünüyorum.

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.