Kadınlarda UKÜ, erkeklerde GG şampiyon

Kadınlarda UKÜ, erkeklerde GG şampiyon

Hentbolda 2020-2021 sezonunun ilk maçları Derviş Mişon Kupası ile oynandı. İki gün süren turnuvada kadınlarda UKÜ, erkeklerde GG şampiyon oldu

A+A-

 

Hentbolda yeni sezon pandemi sonrası Derviş Mişon Kupası ile başladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Derviş Mişon Kupası, pandemi tedbirleri ve Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde seyircisiz olarak gerçekleşti. Haspolat’taki UKÜ Arena’daki gerçekleşen organizasyonda yer alan 144 sporcu ve 10 hakem UKÜ öğrenci yurtlarında konaklatıldı.

Protokol gereği kamp şeklinde gerçekleşen Derviş Mişon Kupası’nde ilk gün yarı final maçları oynandı.

Bugün oynanan finaller sonunda kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Gençlik Gücü (GG) şampiyon oldu.

 

Final maçları ve ödül töreni

Derviş Mişon Kupası’nda ilk olarak kadınlar finali oynandı. UKÜ ile Şahlanspor arasındaki kadınlar finalinin ilk devresi 16-11 UKÜ üstünlüğünde bitti. Üstünlüğü maç sonuna kadar taşıyan UKÜ kadınları mücadeleden 34-23 galip ayrıldı ve sezona şampiyon olarak başladı.

Derviş Mişon Kupası erkekler finalinde karşılaşan UKÜ-GG takımlarının mücadelesi başa baş gitti. İlk devresi 13-14 GG üstünlüğü de biten maçı, 31-28 skorla kazanan GG şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Turnuva üçüncülüğü ise kadınlarda DİGEM, erkeklerde Levent takımlarının oldu.

Maçlar sonunda düzenlenen törende takımlara ödülleri merhum Derviş Mişon’un ailesi ve federasyon yöneticileri tarafından verildi.

kadinlar-sampiyon-uku.jpg
Kadınlarda şampiyon UKÜ

erkekler-sampiyon-gg.jpg
Erkeklerde şampiyon Gençlik Gücü

 

FOTOĞRAFLAR: Ferah BARIŞSEV

Bu haber toplam 4867 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.