Kadına yönelik şiddete karşı pankartlı destek

Kadına yönelik şiddete karşı pankartlı destek

Larnaka Türk Kadınlar Birliği Derneği, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele ve Dayanışma Gücü’ adına kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında olduklarını maç öncesinde açılan pankatlarla destek oldular.

A+A-

Larnaka Türk Kadınlar Birliği Derneği, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele ve Dayanışma Gücü’ adına kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında olduklarını maç öncesinde açılan pankatlarla destek oldular. AKSA 1. Lig’de 10’uncu haftada oynanan Gençler Birliği ile Esentepe arasında oynanan gece maçı öncesinde pankartlar açılırken, Larnaka Türk Kadınlar Birliği Derneği başkanı Fatma Yahyalar’ın yaptığı konuşmanın ardından vefat eden kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.    

 

“Her Türlü Şiddetin Karşısındayız”

Larnaka Türk Kadınlar Birliği Derneği başkanı Fatma Yahyalar, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele ve Dayanışma Günü’ adına kadına yapılan her türlü şiddetin karşısında olduklarını, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, sözlü şiddet, şiddetin ne olursa olsun biz kadınlar olarak buna seyirci kalmayacaklarını söyledi. Son 10 yılda ölen kadın sayısı 25, şiddete maruz kalmış ve ihbarda bulunan kadın sayısı 5 bin kişinin üzerinde olduğunu söyleyen Fatma Yahyalar, “Tarih boyunca yaşanan savaşların, yoksulluğun, ırkçılığın, gericiliğin ve günümüzde de güncel olan ekonomik krizlerin en ağır bedelini kadınların ödediğini” belirtti. Kadınların yıllar boyunca yaşamın içinde nerdeyse her alanda sömürüye şiddete ve eşitsizliğe maruz kaldığını belirten Fatma Yahyalar, “Biz kadınlar artık bunlara dur demek ve dünyayı biz kadınlar için daha güvenilir daha aydın daha özgür ve eşit bir şekilde yaşama hakkı elde edinceye kadar bu haklı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

“Susmuyoruz, susmayacağız”

“Hiçbir kadın ölmesin, şiddete maruz kalmasın, tacize, tecavüze uğramasın, sömürülmesin” diyen Yahyalar, her yerde olduklarını, yollarda yürüdüklerini, yürümeye devam edeceklerini belirtti. Larnaka Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Fatma Yahyalar, “Susmuyoruz, susmayacağız. Sessiz kalma şiddete uğruyorsan veya etrafında şiddete uğrayan birileri varsa Alo 183 ihbar hattını ara yardım iste, ses çıkar” diyerek, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

Teşekkür etti

Fatma Yahyalar, bizlere bu etkinliği gerçekleştirmelerinde katkı veren İskele Belediyesi’ne, Gençler Birliği Spor futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimine teşekkür etti.

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.