Kadıköy’de Türkiye – Kıbrıs buluşması

Kadıköy’de Türkiye – Kıbrıs buluşması

UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda Fenerbahçe, bugün AEK Larnaka’yı konuk edecek

A+A-

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun 3. haftasında bugün Kıbrıs ekibi AEK Larnaka'yı konuk edecek.

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı, İngiltere Futbol Federasyonundan Chris Kavanagh yönetecek.

Grubundaki ilk maçında konuk ettiği Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibini 2-1 mağlup etmeyi başaran sarı-lacivertliler, 2. maçında ise Fransa'nın Rennes takımıyla deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, grubunda 2 maç sonunda elde ettiği 4 puanla avantajlı bir durumda bulunuyor. Sarı-lacivertliler, AEK Larnaka ile oynayacağı maçlardan 6 puan alarak liderlik yolunda avantajını korumayı hedefliyor.

Konuk ekibin ise karşılaşma öncesi grupta 3 puanı bulunuyor.

 

Fenerbahçe, zorlu müsabakada listesinde bulunan 3 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde tedavileri süren Luan Peres ile Joshua King, mücadelede forma giyemeyecek.

Bu oyuncuların yanı sıra ligde son oynanan Beşiktaş müsabakasında aldığı darbe nedeniyle dizinde travma tespit edilen Mert Hakan Yandaş da takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe'nin UEFA listesinde 4 isim yer almıyor. Sarı-lacivertlilerde Türkiye Futbol Federasyonu tescil listesine dahil edilmeyen Lemos ve Bruma ile sakatlığı bulunan Nazım Sangare, UEFA listesine yazılmadı. Bu oyuncuların yanı sıra, golcü oyuncu Serdar Dursun da listede bulunmuyor.

 

Kıbrıs ekibi AEK Larnaca takımını ağırlayacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 249. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 248 müsabakada 91 galibiyet, 54 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı.

Bu maçlarda rakip fileleri 316 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 361 gol gördü.

 

Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla ise UEFA Avrupa Ligi'nde 131. maçına çıkacak.

Sarı-lacivertliler, daha önce bu kulvarda oynadığı 130 müsabakada 56 galibiyet, 32 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı.

Fenerbahçe rakip filelere 181 gol gönderirken, kalesinde 165 gol gördü.

Sarı-lacivertliler, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 76 maça çıktı. Bu müsabakalarda 38 galibiyet, 22 beraberlik ve 16 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 109 gol atarken, 74 gol yedi.

 

Siyasi anlamda birbirini tanımayan Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti birlikte oynadığı maçlara bir yenisini daha bugün eklenecek.

İki ülke daha önce kulüpler düzeyindeki Avrupa kupalarında birçok maçta da karşı karşıya gelmişti. Daha önce Trabzonspor 3 kez, Fenerbahçe ise 1 kez Kıbrıs’ın güneyine gelerek Kıbrıslı Rum takımlarla maç yapmıştı.

 

Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti takımları futbolda kulüpler düzeyindeki Avrupa kupalarında da daha önce karşı karşıya geldi. 1986-1987 sezonunda dönemin adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Turu’nda Beşiktaş ile APOEL eşleşmiş, APOEL siyasi nedenlerden dolayı İstanbul İnönü Stadı’nda oynanan mücadeleyi çıkmayarak hükmen yenik sayılmıştı. Bunun üzerine rövanş maçı da oynanmış, Beşiktaş turu atlayan takım olmuştu.

 

2000’li yıllarda Trabzonspor’un defalarca Kıbrıs’ın güneyine gelip maç yaptığı da dikkat çekiyor. İlk olarak 2005-2006 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Trabzonspor ile Anorthosis Famagusta eşleşmiş, Lefkoşa’daki maçı Anarthosis 3-1, Trabzon’daki maçı da Trabzonspor 1-0’lık skorla kazanmıştı. Tur atlayan taraf ise Kıbrıs ekibi olmuştu.

Trabzonspor bir sonraki sezon da UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Kıbrıs’ın APOEL takımıyla eşleşmişti. Eşleşmede turu atlayan taraf 1-1 ve 1-0’lık skorlarla Trabzonspor olmuştu.

Trabzonspor son olarak 2013-2014 sezonunda bir diğer Kıbrıslı Rum ekip Apollon Limassol ile gruplarda eşleşti. Trabzonspor Kıbrıs’taki maçı 2-1, Trabzon’daki maçı da 4-2 kazanarak iki maçta da rakibini mağlup etmişti.

 

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe 2012-2013 sezonunda bir başka Kıbrıs takımı AEL Limasol ile aynı grupta yer almıştı.  

Söz konusu sezon C Grubu'nda mücadele eden iki ekip İstanbul ve Lefkoşa'nın güneyinde karşı karşıya gelmiş Fenerbahçe İstanbul'da mücadeleyi 2-0, Lefkoşa'daki mücadeleyi ise 1-0 kazanmıştı. 

 

AEK Larnaka ile Fenerbahçe, bugün oynayacakları karşılaşmanın ardından bir hafta sonra bu kez Kıbrıs’ın güneyinde karşılaşacak. Grubun 4. hafta mücadelesinde iki ekip, 7 bin 303 kişi kapasiteli AEK Arena’da karşılaşacak. Maç saat 19.45’te başlayacak.

 

B Grubu

TAKIM                         O         G         B          M        A         Y          AV       P

1. Rennes                    2          1          1          0          4          3          +1        4

2. Fenerbahçe             2          1          1          0          4          3          +1        4

3. AEK                          2          1          0          1          2          2          0          3

4. Dinamo Kiev            2          0          0          2          1          3          -2         0

Bu haber toplam 674 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.