John Ebuka yarışı

John Ebuka yarışı

Süper Lig’in iki güçlü ekibi Mağusa Türk Gücü ile Doğan Türk Birliği, Yenicami’nin yıldızının durumunu bekliyor.

A+A-

Süper Lig’de bu sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen son şampiyon Mağusa Türk Gücü ve Doğan Türk Birliği’nde yabancı oyuncu arayışları sürüyor. İki takımın da son yıllarda attığı gollerle lige damga vurmuş Yenicami’nin Nijeryalı yıldızı John Ebuka ile ilgili girişim yapma planı olduğu öğrenildi. Yenicami’den bu sezon ayrılmasına kesin gözüyle bakılan ve iyi bir bedelle satılması düşünülen John Ebuka ile ilgili olarak yıldız futbolcunun durumunun netleşmesi bekleniyor. Yurtdışında denenen John Ebuka’nın oradaki duruma göre tekrardan Kıbrıs’a gelmeye sıcak baktığı ve Mağusa Türk Gücü ile Doğan Türk Birliği’nin de oyuncu ile görüşeceği iddia edildi.

 

MTG’de Toma tamam

Yabancı oyuncu konusunda geçtiğimiz sezon çok fazla sıkıntı yaşamayan ve şampiyonluk ipini yabancılarının önemli katkısı ile göğüsleyen Mağusa Türk Gücü takımında geçen sezonki yabancı kadrosunun büyük ihtimalle olmayacağı tahmin ediliyor. Zira Michael Odibe teknik heyet tarafından düşünülmezken; Dinopeter ve Peter Ebi’nin de kariyerlerine farklı bir ülkede devam etme düşüncesinde oldukları öğrenildi. Bu bağlamda yabancı transferi için birçok isimle temasta olan Mağusa Türk Gücü takımı geçtiğimiz sezon Türkiye Amatör Lig ekiplerinden Somaspor’da sezona damga vuran Gürcü futbolcu Toma Tabatadze ile büyük oranda anlaşma sağladı. Bu oyuncunun yanında John Ebuka takviyesi yapıp hücum hattını iyice güçlendirmek isteyen sarı yeşilli ekip alternatif oyuncularla ilgili de arayış içerisinde.

 

DTB ciddi adımlar niyetinde

Geçen sezon yerli kadrosu iyi olmasına rağmen yabancı oyuncu konusunda büyük sıkıntılar yaşayan ve istikrarı sağlayamayan Doğan Türk Birliği takımında da yabancıların sil baştan yenileneceği öğrenildi. Sarı lacivertli ekip de Yenicami’nin yıldızı John Ebuka konusunda ciddi adımlar atma niyetinde. İlk yabancı oyuncu sözleşmesini Nijeryalı Billy Michael’e imzalatan Doğan Türk Birliği’nde geçen sezon takımda bulunan Quadri Raheem’in henüz çalışmalara katılmadığı ve oyuncunun Kıbrıs dışında bir ülkede takım aradığı iddia edildi. Haziran 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan Quadri Raheem ile ilgili olarak yurt içinde de bazı takımların nabız yokladığı iddia edildi.

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.