İsrailli hakem Berman tarihe geçti

İsrailli hakem Berman tarihe geçti

İsrail´in ilk, dünyada ikinci trans birey futbol hakemi kadın olarak geçtiğimiz pazartesi günü ilk maçını yönetti.

A+A-

26 yaşındaki Sapir Berman, Hapoel Haifa – Beitar Jerusalem maçının başhakemi olarak düdük çaldı.

 

Cesur kararı basın toplantısında açıklamıştı

Sagi Berman, iki hafta önce düzenlediği basın toplantısında trans birey olduğunu açıklamış ve ismini “Sapir” olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

Aldığı bu cesur kararı duyurmak için basın mensuplarının karşısına geçen 26 yaşındaki Sapir Berman, kendisini çocukluğundan beri kadın olarak hissettiğini, ayrıca gelecek tepkilerden korkmadığını hatta daha yönettiği maçlarda zaman zaman tacize uğradığı için bu duruma alışık olduğunu ifade etmişti.

berman2.jpg

“Sapir Berman süper kadın” pankartı

Berman, Sami Ofer Stadyumu'ndaki seyrek kalabalık tarafından küçük bir kutlamayla karşılandı. Bir Hapoel Haifa taraftarı "Sapir Berman süper kadın" pankartı açtı. Berman ve futbolcular maç öncesinde ısınma esnasında sohbet edip şakalaştılar.

Berman, İsrail Premier Ligi'nde birkaç yıldır hakem olarak görev yapıyordu ve geçen hafta kamuoyuna kadın olduğunu duyurdu. Berman, ailesinden, taraftarlardan, hakem arkadaşlarından ve futbolculardan destek aldığını belirtti.

berman1.jpg

Federasyondan tam destek

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İsrail Futbol Federasyonu, Sapir Berman'a tam destek verdi. Federasyondan yapılan paylaşımda, "İşte yeni hakemimiz Sapir Berman! İlk trans hakem! Çok gururluyuz!" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İsrail Hakem Komitesi İdari Müdürü Jair Teper, "Bizim için cinsel kimliğin bir önemi yok. Bizim tek kriterimiz sahadaki futbol yönetimi becerisi" şeklinde konuştu.

sapir-berman3.jpg

Daha önce Lucy Clark açıklamıştı

2018 yılında İngiliz hakem Lucy Clark, trans birey olduğunu açıklamıştı. İngiltere Futbol Federasyonu, cinsel kimliğin kendileri için herhangi bir sorun teşkil edemeyeceğini açıklayarak Clark'a destek olmuştu. Böylece Lucy Clark, futbol tarihinin ilk transfer hakemi olarak kayıtlara geçmişti.

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.