“İnsanlar futbol oynanmadığında değil aç kaldığında bu ülkede her şey olur”

“İnsanlar futbol oynanmadığında değil aç kaldığında bu ülkede her şey olur”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu YENİDÜZEN’e 2020 yılını değerlendirdi, 2021 ile ilgili düşüncelerini aktardı.

A+A-

“ALDIĞIMIZ KARARIN DOĞRULUĞUNU GÖRDÜK”… KTFF Başkanı Sertoğlu: “İnsanlar altı ay futbol oynamadığında bir şey olmaz, ama insanlar 1-2 ay aç kaldığında bu memlekette her şey olur. Cinayet de olur, intihar da olur. Onun için biz hem sağlık, hem ekonomik yönden düşünmek zorundayız. Bunu düşündük, buna göre adım attık. Bugün attığımız adımın ne kadar doğru, gerçekçi olduğunu gördük. Vicdanen 2021’e çok rahat giriyoruz”

 


YENİDÜZEN SPOR SERVİSİ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, YENİDÜZEN’e 2020 yılını değerlendirdi, 2021 yılı için düşüncelerini aktardı. Mevcut durumda futbolu durdurma kararının ne kadar doğru bir karar olduğunu görmeye başladıklarını belirten Sertoğlu, 2021’de futbolun başlangıcı için hazırlıklara Mart, Nisan gibi başlamayı, sezonu da temmuz gibi başlamayı düşündüklerini aktardı. Her kulüpte bir yabancı olmasının ekonomik bir sıkıntı yaratmayacağını düşündüğünü belirten Sertoğlu, vakaların arttığı dönemde hazırlık maçlarına hakem göndermeme kararı aldıklarını belirtti. Milli Olimpiyat Komitesi’nin federasyonların hakim olacağı bir yapıda olmaması halinde tescil yaptırmayacaklarını söyleyen Sertoğlu, Futbolcular Derneği’nin tabut eyleminde yanlış yaptığını anlamaya başladığını, bunu açıklamaları halinde iyi ilişkiler kuracaklarına inancının tam olduğunu söyledi. Sertoğlu futbolun durması ile ilgili olarak “İnsanlar altı ay futbol oynamadığında bir şey olmaz, ama insanlar 1-2 ay aç kaldığında bu memlekette her şey olur. Cinayet de olur, intihar da olur. Onun için biz hem sağlık, hem ekonomik yönden düşünmek zorundayız. Bunu düşündük, buna göre adım attık. Bugün attığımız adımın ne kadar doğru, gerçekçi olduğunu gördük. Vicdanen 2021’e çok rahat giriyoruz” dedi.

 

Sertoğlu: Futbol açısından 2020 çok enteresan bir yıl oldu

Bütün ülke ve dünya insanı için 2020’nin çok kötü geçtiğini belirten Sertoğlu, “2021’de de kötü gidişin bedelini biraz daha ödeyeceğiz. İnşallah aşı çalışması, ilaç vesaireler bir an önce hayatımıza girer ve normale döneriz. Aksi takdirde ne futbol kalır, ne ekonomi kalır, ne sağlık kalır. Çok daha kötü günler bizi bekler ve bugünleri arar durumda olabiliriz. Tabi ki 2020 çok kötü geçti ama 2021’i bekleyip görmek lazım” dedi.

Futbol açısından yılın çok enteresan bir yıl olduğunu ifade eden KTFF Başkanı Sertoğlu, “2019 – 2020 sezonuna başladık, sezonun bitmesine çok kısa bir süre kala her yer kapandı. Yaklaşık üç ay bir ara verdik. Aradan sonra vakaların sıfırlanması, sınır kapılarının dış dünyaya kapanması sonrası kalan ligimizi bitirdik. Yeni sezona tam başlamışken, tekrar durma noktasına geldik, vaka artışları oldu. Bir süre sonra futbol durdu. Bir süre sonra tekrar spor, futbol belirli şartlar ışığında oynanabilir dendi. Biz bu şartları kabul etmedik ve futbolun başla-dur olasılığının sürdürülebilir olmadığını belirterek bu şartlarla futbolu başlatmayacağımızı belirttik ve başlatmadık da” şeklinde konuştu.

 

“Öngörümüzden dolayı bizi tebrik etmeye başladılar”

“Bugünlerde de o gün neden başlatmadığımızı, bize karşı çıkanlar da görmüş oldu” şeklinde sözlerini sürdüren Sertoğlu, “Bu öngörümüzden dolayı da bizi son günlerde tebrik etmeye başladılar. Çünkü başlatsaydık yine duracaktık. Öyle bir yerde duracaktık ki tekrar başlayabilmemiz çok uzun süre alacaktı. Bunu bitirsek diğerine başlayamayacaktık. Ciddi bir kaos ortamı, ekonomik olarak da ciddi bir yıkım olacaktı. Önemli olan futbolu 3 gün, 5 gün veya 6 ay oynatmak değil. Önemli olan 40-50 yıldır bu kulüplerin devam etmesi ve bundan sonra da 40-50 yıl devam edebilmesini sağlamaktır. Bunu korumak lazım” dedi.

 

“Hazırlıkları Mart, Nisan gibi, ligleri Temmuz gibi başlatmayı düşünüyoruz”

“Ben 2021’i çok temiz bir şekilde başlayabileceğimize ve kaldığımız yerden start verebileceğimize inancım tamdır” diyen Sertoğlu, “Bunu yılbaşından sonra tekrardan planlayıp, kulüplerimizle konuşup başlama tarihlerini biraz öne çekerek, yeni sezonun başlamasını ve herhalde hazırlıklara Mart, Nisan gibi başlamayı planlayacağız. Nisan gibi resmi hazırlıklara başlama planımız var. Ama öncelikle Ocak ayını görmemiz lazım. Ligi ben Temmuz sonu başlatmayı düşünüyorum. Yine gece maçlarıyla güzel bir ortam yaratabiliriz. Kaybettiğimiz, özlediğimiz o günleri tekrardan yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“Bir yabancının kulüpler için sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum”

Yeni sezonun başlangıcı ile birlikte kulüplerdeki yabancı sayısı ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Sertoğlu, “Her kulüpte bir yabancının olmasının ekonomik anlamda sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Külfeti var ama bir yabancı herkesin kaldırabileceği bir durumdur” dedi.

 

“Hazırlık maçlarına hakem göndermeme kararı aldık”

Son zamanlarda takımların hazırlıklarını sürdürmesi ve bu bağlamda hazırlık maçları oynaması ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz Sertoğlu, ülkedeki mevcut durumun da gözetilerek bu maçlara hakem göndermeme kararı aldıklarını ifade etti.

 

“Spor Dairesi ile her dönem iyi ilişkilerimiz oldu”

Spor Dairesi’nde yaşanan değişim ve yeni yönetimle ilgili düşüncelerini sorduğumuz KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “KTFF her dönem kim isterse gelsin Spor Dairesi ile iyi ilişkiler kurar. Gelen yeni ekiple de iyi ilişkiler kuracağımızdan herhangi bir şüphem yoktur. Amacımızın tek olduğu bir yerde neden iyi ilişkiler kurmayalım? Gençliğe hizmettir amacımız, onların da budur. Oturup bir planlama yapar, yürürüz” dedi.

 

“MOK şu an bizim gözümüzde ölüdür”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) ile ilgili görüşlerini aktarırken, bireysel üyeliklerle kendi kendini seçtiren bir yapıya tescil yaptırmayacaklarını, spor federasyonlarının hemen hemen kendiyle aynı görüşte olduğunu belirtti. Sertoğlu MOK konusu ile ilgili şunları söyledi: “Diğer federasyon başkanlarının yüzde 99’u benimle aynı fikirdedir. Hepsiyle iletişime geçtik. Dünyada, Türkiye’de, yanı başımızda, Avrupa’da Milli Olimpiyat Komiteleri nasılsa, bizde de öyle olacak. Uyduruk, kendi kendine bireysel üye yapan, kendi kendini seçtiren, dost ahbap üyelerin olduğu bir yapıyla 7-8 yıldır mücadele ediyoruz. Yapı değişmedikten sonra buna herhangi bir federasyonun tescil yaptıracağını düşünmüyorum. Bilmiyorum 1-2 arkadaşımız yaptırırsa ama biz yaptırmayacağız. Yılbaşından sonra da kendi aramızda sözleştik, bir toplantı yapıp bir deklarasyon yayınlayacağız. MOK mahkeme kararıyla tekrardan doğabilir. Ama bizim gözümüzde ölüdür. Tekrardan canlanabilmesi için federasyonların hakim olduğu bir MOK olması lazım.”

 

“Futbolcular Derneği eylemin yanlış olduğunu anlamaya başladı”

Futbolcuların eyleminden sonra Futbolcular Derneği ile yaşananlar hakkında görüşlerini sorduğumuz Sertoğlu, “Futbolcular Derneği başkanıyla telefonda birkaç kez görüştüm. İyi niyetli bir arkadaş. Zaten her gittikleri yerde tabut eyleminin yanlış olduğunu herkes kendilerine söylüyor. Kendileri de bunun yanlış olduğunu kabul etmeye başladılar” dedi. Yılbaşından sonra dernekle bir şekilde orta yolu bulup tekrardan iyi ilişkiler kurulacağına inancının tam olduğunu belirten Sertoğlu, “Bunun olabilmesi için Futbolcular Derneği’nin bir adım atması lazım. Bu adımı bence atacaklar. Benim beklediğim adım; bu eylemin yanlış olduğunu bir şekilde açıklayacaklar. Biz bu tabutu KTFF’ye getirdik ama yanlış yaptık diyecekler. Futbolcular bu işten en fazla faydalanan kesimdir. Futbolcular burada kendi abilerine, yıllardır kendileri için kendi cebinden para harcayan insanlara bu şekilde davranmaması lazımdı. Bunun yanlış olduğunu çıkıp söyleyecekler. Bence bu olacak” ifadelerini kullandı.

 

“İnsanlar altı ay futbol oynamadığında bir şey olmaz, ama insanlar 1-2 ay aç kaldığında bu memlekette her şey olur”

“2021 inşallah hepimize sağlıklı, güzel, futbol ve spor dolu geçer” diyerek sözlerini sürdüren Sertoğlu, “Gerçekten çok özlediğimiz futbolumuza kavuşur, tribünleri doldururuz. Yine heyecanlanır, yine keyif alırız. Altyapılarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu yıl altyapılarda da ciddi katkılar yapılacak. Gerek hükümetimiz gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle altyapılar güçlendirilecek. Bununla ilgili bazı görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Sertoğlu sözlerinin sonunda “Çok ciddi şekilde eleştirildiğimiz ama daha sonra herkes tarafından ne kadar haklı olduğumuzun görüldüğü futbolun durdurulması ile ilgili şunu söylemek istiyorum; İnsanlar altı ay futbol oynamadığında bir şey olmaz, ama insanlar 1-2 ay aç kaldığında bu memlekette her şey olur. Cinayet de olur, intihar da olur. Onun için biz hem sağlık, hem ekonomik yönden düşünmek zorundayız. Bunu düşündük, buna göre adım attık. Bugün attığımız adımın ne kadar doğru, gerçekçi olduğunu gördük. Vicdanen 2021’e çok rahat giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 5254 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.