“İnsan yaşamı spordan daha önemli”

“İnsan yaşamı spordan daha önemli”

Koronavirüs salgını nedeni ile ülkede sporun ve futbolun durması sonrası Kıbrıs’ın kuzeyinde kalan yabancı oyunculardan olan Gönyeli futbolcuları Felix ve Sylla, her şeyin eskiye dönmesini temenni etti.

A+A-

Halit Dağ

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülkede sporun durması, futbolda tüm futbolcular kadar yabancı oyuncuları da etkilemiş durumda. Takımların yabancı oyuncularının çoğunluğu alınan önlemler çerçevesinde durdurulan uçuşlar sonrasında Kıbrıs’ın kuzeyinde kalmaya devam ediyor. Süper Lig’in ilk devresinde kötü sonuçlar alan, ancak ikinci yarıda elde ettiği sonuçlarla toparlanarak üst sıralara doğru yükselişe geçen Gönyeli’nin başarısında hiç kuşkusuz tüm oyuncular kadar Nijeryalı Felix Obada ve Gineli Badara Naby Sylla’nın katkıları söz konusu. Felix yaptığı asistler, ligde ve kupada attığı 9 golle, Sylla da ligde kaydettiği 9 golle kırmızı beyazlıların başarısına katkı koydu. Kıbrıs’ın kuzeyinde kalmaya devam eden, kulüp tarafından bakılan oyuncular mevcut durum ile ilgili görüşlerini YENİDÜZEN’e aktardı.

 

Felix: “İnsan yaşamı, sporun durmasından daha önemli”

Ülkemizde daha önce Baf Ülkü Yurdu, kısa süre Çetinkaya ve son olarak Gönyeli forması giyen Felix, koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkelerde futbol ve sporun durduğunu hatırlatarak, “Bu ciddi bir konu. Her şeyin normale dönmesi ve bundan daha kötü olmaması için dua etmeliyiz. İnsan yaşamı, sporun durmasından daha da önemli” açıklamasını yaptı.

 

“Her şeyin normale dönmesi için dua ediyorum”

“Virüse karşı önlem alınması için sporun durdurulması en önemli şeydi. Çünkü insanların yaşamını yitirmesi üzücü” açıklamasını yapan Felix, “Şu anda futbol oynamıyoruz. Bu aileden uzak kalmak gibi bir şey benim için. Her şeyin normale dönmesi için dua ediyorum. Futbol benim hayatım. Futbol beni bu noktalara getirdi. Tabi tanrının yardımıyla. Umarım herşey normale döner ve lige geri döneriz” ifadelerini kullandı.

 

“Lig devam ederse takımıma yardımcı olmak istiyorum”

Gönyeli olarak ikinci yarıda iyi bir duruma geldiklerini ve yeniden her şeyi yoluna koyduklarını aktaran Felix, “Ancak ligler durduruldu. Yeniden başlayacağı duyurulduğunda antrenmanlara yeniden başlayacağız, daha önce olduğu gibi form tutacağız. Kişisel olarak çalışmalarımı evde yapıyorum. Şimdi evimizde yapabileceğimiz bu. Futbolcular için futbol oynayamamak üzücü bir durum ama bizim her gün yitirilen yaşamları düşünmemiz lazım. Tek yapabileceğimiz virüsün daha fazla yayılmaması için tanrıya dua etmek ve her şey yeniden normale dönünce futboldan keyif alabilmek. Eğer lig devam ederse takımıma ligi iyi bir yerde bitirebilmesi için yardım etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Sylla: “Umarım sıkıntılı günler bir an önce biter”

Gönyeli’nin Süper Lig’in ikinci devresinde kadrosuna dahil ettiği Gineli golcü futbolcu Badara Naby Sylla ise öncelikle Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Sıkıntılı günlerin bir an önce bitmesini ve hayata devam edilmesini temenni eden Sylla, “Ligi tamamlamak arzusundayım. Gönyeli’ye elimden gelen maksimum katkıyı koymaya devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Sylla sezon sonu sözleşmesinin biteceğini, burada insanların samimiyetinden çok memnun olduğunu belirtirken, şartların oluşması halinde Kıbrıs’ta oynamaya devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2288 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.