İnişler ve çıkışlar dikkat çekti

İnişler ve çıkışlar dikkat çekti

K-Pet Süper Lig’de ilk 5 haftalık periyotlarda ilk devre ile ikinci devre arasındaki farklılıklar dikkat çekiyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de ikinci devrenin ilk 5 haftası tamamlandı. Takımlardaki çıkışlar ve düşüşler dikkat çekerken, en çok dikkat eden düşüş grafiğini Lefke, GAÜ Çetinkaya ve Doğan Türk Birliği takımları elde etti. Çıkışta olan takımlar arasında ise Küçük Kaymaklı, Gençler Birliği, Mağusa Türk Gücü ve Baf Ülkü Yurdu takımları yer aldı.

 

Yenicami istikrarlı

Süper Lig’i bu sezon domine eden ve rakiplerinin 15 puan önünde lider durumda bulunan Yenicami, ikinci devrenin ilk 5 haftasında da liderlik koltuğunda yer aldı. Maçlarda gollü galibiyetler almasa da yine 3 puanı hanesine yazdırmayı başaran siyah beyazlı ekip bu periyotta tek puan kaybını Değirmenlik karşısında yaşadı.

 

Küçük Kaymaklı’nın çıkışı dikkat çekti

Yenicami’nin ardından ise bir başka Lefkoşa ekibi Küçük Kaymaklı en büyük çıkışı yakalayan ekip olarak dikkat çekti. İlk devrede düşüşte bir performans sergileyen Küçük Kaymaklı, bu istatistiği bozdu ve devre arası yaptığı transferlerle ikinci devrenin en dikkat çeken ekibi oldu. Yeşil siyahlılar bu periyotta Yenicami ile aynı puan ve averaja sahip durumda.

 

Çıkışta olan takımlar

Ligde çıkışta olan diğer ekipler ise Gençler Birliği, Mağusa Türk Gücü ve Baf Ülkü Yurdu gibi takımlar oldu. Özellikle ilk devrede korkulu rüya gören Mağusa Türk Gücü ve Baf Ülkü Yurdu takımları ikinci devrenin ilk 5 haftasında müthiş bir çıkış yakalayarak hızla orta sıralara tırmandı.

 

GAÜ Çetinkaya, Doğan Türk Birliği ve Lefke’nin inanılmaz düşüşü

Ligde düşüşte olan ekipler ise çok dikkat çekici. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ve otoriteler tarafından şampiyonluğun adayları arasında gösterilen GAÜ Çetinkaya ve Doğan Türk Birliği takımları düşüşleriyle dikkat çekti. İki ekip ikinci devrenin üçte birlik bölümünde sadece 1 galibiyet alabildi. Bunların yakın zamanda kupa şampiyonluğu olan ve ligin en köklü camialarından biri olan Lefke’nin düşüşü de ön plana çıktı. Batı temsilcisi oynadığı 5 maçın 4’ünü mağlup kapatırken bu maçlarda sadece 2 gol atabildi. Lefke ilk 5 haftayı sondan ikinci sırada kapattı.

 

Dumlupınar yerinde saydı

Ligin ilk 5 haftası dikkate alındığında ise Türk Ocağı’nın çıkışı dikkat çekiyor. İlk devrede ilk 5 haftada sadece 3 puan toplayabilen Girne ekibi ikinci devredeki periyotta 7 puan aldı. Dumlupınar takımı ise ligin ilk devresinde olduğu gibi bu periyotta sadece 1 puan aldı.

puan-2.jpg

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.