İmzalar BTM için atıldı

İmzalar BTM için atıldı

KTFF, BTM ligleri için İktisatbank ile isim sponsorluğu anlaşması imzaladı. Ayrıca Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile önümüzdeki dönem hakem ücretleri için protokol imzalandı

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), İktisatbank ile Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) ligleri için isim sponsorluğu anlaması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde BTM ligleri İktisatbank BTM 1. Ligi ve 2. Ligi olarak anılacak. Bu çerçevede İktisatbank BTM kulüplerinin KTFF’de ödeyeceği tüm ücretleri karşılayacak. KTFF ayrıca sporun bağlı olduğu Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile önümüzdeki dönem hakem ücretleri için de protokol imzaladı.

Ayrıca daha önceden protokol ile ödenmesi taahhüt edilen eski BTM hakem ücretleri olan 645 bin TL’lik paranın çekinin de Maliye Bakanlığı’ndan alındığı duyuruldu.

İmza töreni Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Sertoğlu: Kıbrıs Türk futbolunu bence çok güzel bir yere getirdik

İmza töreninde ilk sözü alan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, 10 Kasım’da kendisinin ve ekibinin federasyonda 11. yılı geride bırakarak 12. yıla girdiğini hatırlattı. Sertoğlu, “11 yıllık serüvende KTFF’nin nerelerden nerelere geldiğini takdir edecek olan sizsiniz. Elimizden gelen tüm çabayla, bazen de insanüstü çabayla Kıbrıs Türk futbolunu bence çok güzel bir yere getirdik. Adanın en ciddi, en büyük, en güvenilir sivil toplum örgütü haline hep beraber getirdik” dedi.

“Ben futbolu sadece BTM’de oynadım, bir de İkinci Lig’de oynadım. BTM’nin ne olduğunu çok iyi bilirim” diyen Sertoğlu, “Nasıl ayakta durmaya çalıştığını, köydeki çocuklara spor yaptırmak için uğraştığını çok iyi bilirim. Ben İktisatbank’a çok teşekkür ederim. Çok anlamlı bir işe imza attınız” ifadelerini kullandı.

Sponsorluğun içeriği hakkında bilgi veren Sertoğlu, “Bu sponsorluk ne içeriyor? KTFF’de BTM kulüplerinin ödeyeceği tüm ücretleri İktisatbank üstlendi. Bu köyler bizim. Gençler de bizim. Zümrütköy, Çatoz, Ortaköy, Ozanköy, Dipkarpaz, hepsi bizim. Bu köyü, gençleri sahiplendiniz. Bunun artısını banka olarak göreceksiniz” dedi.

 

Ödenmeyen miktarın çeki çıktı

Maliye Bakanlığı’ndan daha önceki hakem ücretleri ile ilgili çıkan ödemenin alındığını söyleyen Sertoğlu, “Başkanvekilimiz Hüseyin Duvarcı Maliye’de nöbetteydi. O ödenmeyen 645 bin TL vardı ya, Cumhurbaşkanına gidip de siyah çelenk bırakıyorduk, o çeki aldı ve geldi. O işin çözülmesinde de Sayın Maliye Bakanı Dursun Oğuz da çok ciddi bir sorumluluk aldı, çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

“Gelecek dönem hakem ücreti Atun tarafından halledildi”

Sertoğlu gelecek yılın hakem ücretlerinin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından ödeneceğini de açıklayarak, “Gelecek yılın hakem parası için Bakanımız Sunat beye gittik. Önümüzdeki yılı nasıl yapacağız dedik, sağolsun bir kelime ile halletti. Ona da çok teşekkür ederim” dedi.

“BTM deyip de geçmeyin dediydi bir büyüğümüz, ama geçti, sonra o da yanlıştan geri döndü sağolsun” diyerek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı işaret eden Sertoğlu, “Sonra bir rüya gördü, sonra tekrar BTM’yi geçmeyin demenin ne olduğunu anladı. Ona da teşekkür ederim” dedi.

 

Önal: Desteklemekten gurur duyuyoruz

İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal banka olarak sponsorlukları önemsediklerini ifade ederek “İktisatbank olarak KTFF BTM 1 ve 2. Ligi ana sponsoru olmaktan, 70’e yakın köy ve mahallede 1400’ün üzerinde sporcumuzu desteklemekten gurur duyuyoruz. Bizlere bu fırsatı tanıyan KTFF başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Yeni başlayacak sezonda tüm kulüplerimize yüksek başarılar temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Özmerter: 1400 gencimize dokunabilmek için bu güzel bir imkan

İktisatbank Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter yaptığı konuşmada “İktisatbank olarak 90 yılından beri 30 yılı aşkın bir süredir bu toplumun içindeyiz. Bu toplumdan çok destek aldık. Karşılıklı sevgi ile büyüdük. Topluma her zaman kazandığımızı geri vermek her zaman borcumuz. Burada 1400 gencimize dokunabilmek için bu güzel bir imkan. KTFF Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ediyorum. Lig hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah bu yolu hep beraber yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Atun: Hayırlara vesile olsun

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun konuşmasında törende yer almaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Bu dönem benim çok sevdiğim, bir dönem sporcu, yönetici hatta başkan olarak hizmet ettiğim spor camiasına bir de bu şekilde hizmet etme şansı verildi. Bakanlık tayini olduğu dönemde bana sayın başkan temasa geçerek durumu bildirdi. İçinde bulunduğumuz bu dönemde gençliğimizin birçok tehditle karşı karşıya kaldığı dönemde daha kötüsü “ekran bağımlılığı” var. Bu tür zamanlarda her zaman aklımıza ilk gelen spordur. Devlet de haliyle görevini yapmalı, sporcusunun, kulüplerin yanında olmalıdır. Benim bu mesele Bakanlar Kurulu’na sunduğum ilk önerge oldu. Bu ekip yönetimde olduğu sürece sporun, sporcunun her zaman yanında olacaktır. Bu noktada İktisatbankası adına Mete Özmerter’e teşekkür etmek isterim. Hayırlara vesile olsun diyorum.”

 

İmzalar atıldı

Konuşmaların ardından her iki protokol de imzalanarak resmiyete kavuştu. Toplantıya KTFF 1.Başkanvekili Oktay Çocuk, 2.Başkanvekili Hüseyin Duvarcı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Akçaba, Hasan Çerkez ve Hüseyin Ekmekçi, Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler, BTM Kulüpleri Temsilcisi Metin Ertop, BTM Kurulu Başkanı Niyazi Güvenir, Kıbrıs Türk Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (KTFHGD) Başkanı Niyazi Nizam, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Başkanı Burhan Gürkan, çok sayıda kulüp başkanı, temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.