İmzalar Başaran için atıldı

İmzalar Başaran için atıldı

Başaran Spor Salonu’nun Basketbol Federasyonu yönetimine devri için protokol imzalandı

A+A-

Basketbol Federasyonu yönetiminin geçtiğimiz yıl göreve gelirken hedefleri arasında belirttiği basketbolun Başaran Spor Salonu’na dönüşü, resmiyet kazandı. Federasyon Başkanı Orhun Mevlit, spordan sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Mete Topçu, Başaran Spor Salonu’nun federasyonun yönetimine devredilmesi yönünde protokolü imzaladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda imzalanan protokol çerçevesinde salonun yönetimi sporun tüm paydaşlarının faydalanacağı şekilde federasyona verildi. Protokol imza töreninde ayrıca Kırgızistan Basketbol Milli Takımı ile pazartesi ve Salı günü, iki maç olacak şekilde KKTC Basketbol Milli Takımı maçlar yapacağı duyuruldu.

basaran-spor-salonu-imza-toreni-1-huseyin-sayil.jpg

Arıklı: Federasyon, Başaran’ı eski şaşalı günlerine kavuşturmak için gerekli çalışmaları yapacaktır

İmza töreninde konuşan spordan sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Basketbolun mabedi diye bilinen Başaran Spor Salonu’nun yönetimini diğer spor yapan federasyonların da aynı şekilde faaliyet gösterecek şekilde imzalayacağımız protokolle Basketbol Federasyonu’na devrediyoruz” dedi. Arıklı, “Basketbol Federasyonu, umarım Başaran Spor Salonu’nu eski, şaşalı günlerine tekrar kavuşturmak için gerekli çalışmaları yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“Kırgızistan milli takımını ülkeye getiriyoruz”

Bakan Erhan Arıklı ayrıca ülkeye uygulanan spor ambargosunu delmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını, 2006 yılında yaptıkları çalışmaları bu dönemde de yapmaya karar verdiklerini açıklayarak ilk etapta Kırgızistan Basketbol Milli Takımı’nı ülkemize getireceklerini duyurdu. Arıklı, “Burada basketbol milli takımımızla iki ayrı maç yapacaklar ve böylece küçücük de olsa ambargolara bir delik açmış olacağız. Faaliyetlerimizin arkası gelecektir, şimdiden hayırlı olsun. Basketbol milli takımımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

basaran-spor-salonu-imza-toreni-2-huseyin-sayil.jpg

Mevlit: Başaran’ı yeniden basketbola kazandırmak bizim için çok önemli

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit de protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Başaran Spor Salonu’nun basketbol ailesi için önemine değindi, “Basketbolun başladığı yerdi, orada hepimizin hikayeleri var” diyerek “Bunu yeniden basketbola kazandırmak, şehrin içine yeniden o spor dinamizmini götürmek bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Başkan Mevlit, “Başta Arabahmet İlkokulu olmak üzere diğer paydaşlarla verimli bir şekilde orayı çağdaş yapıya kazandırarak kullanmak düşüncesindeyiz. Bundan sonra ilişkimiz daha da sık olacak. Bu konuda çok talepkar olacağız. Başaran, yaklaşık bir yıl önce göreve gelirken en önemli hedeflerimizden bir tanesiydi” dedi.

basaran-spor-salonu-imza-toreni-3-huseyin-sayil.jpg

“Azınlık olmayan bir ülke ile yapılacak maçı doğru kullanmalıyız”

Kırgızistan Milli Takımı ile oynanacak olan karşılaşmalarla ilgili görüşlerini aktaran Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Pazartesi ve 21 Temmuz’da olmak koşuluyla karşılaşmaların oynanacağını duyurdu. “FIBA’ üye, azınlık olmayan bir ülkeyle maç yapacak olmak bence çok önemli. Bunu çok doğru kullanıp, portföyümüzü bununla zenginleştirip, spor yapan Kıbrıs Türk insanımızın dünya spor ailesi içerisinde yer alabilmesi için bir adım olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yapan Mevlit, “Sayın bakan milli takımların kalıcı ve uzun vadeli oluşturulup basketbol eğitiminin de yapılması için bizimle çok ciddi mesai harcayıp yol gösteriyor. Ona da basketbol ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bu maçta bizimle sahada olmayacak ama bundan sonra bizim takımlarımız ve kendi koçlarımızın gelişimi adına uluslararası deneyimi yüksek yabancı bir antrenör de olacak. Bu da bizim için çok önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Taraflar arasında imzalanan protokol çerçevesinde Başaran Spor Salonu’nun yönetimi Basketbol Federasyonu’na devredilmiş oldu.

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.