İkinci günün galibi Onur Balkan

İkinci günün galibi Onur Balkan

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Başbakanlık Spor Dairesi'nin katkıları ile düzenelenen 3'üncü Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun ikinci günü bugün yapıldı

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Başbakanlık Spor Dairesi'nin katkıları ile düzenelenen 3'üncü Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun ikinci günü Çatalköy'den start aldı.

Çatalköy'den start alan yarışta 93 sporcu, Çatalköy — Esentepe- Kaplıca- Büyükkonuk- İskele -Salamis Harabeleri — Mağusa — Aslanköy — Haspolat — Dikmen- Lefkoşa güzergahını izleyerek kıyasıya mücadele etti.

Türkiye'nin tanınmış spor spikerlerinden Başak Koç'un sunumu ile devam eden organizasyonda, podyuma çıkıp halkı selamlayan yarışmacılar, imzalarını atarak başlangıç noktasına geçti.

Yarışın startını ise Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu verdi. Hulusioğlu, yarış öncesinde yaptığı konuşmada uluslararası bir organizasyon olan bisiklet turu için Federasyon yönetim kuruluna ve Başkana teşekkür ederek, “Yanımızda Türkiye Federasyonu Başkanı da bulunuyor. Anavatan Türkiye'den Yavruvatan'a katkılar spor alanında çok büyük. Özelde bisiklette de büyük katkı koymuşlardır. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarış öncesinde konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçük Bakırcı da birinci gün herkesin birbirini tanıdığını, ısındığını söyleyerek, “bugün çok mücadeleci geçecek. Başarılı bir yarış temenni ederim” dedi.

 

2. Gün 2. Etap'ın galibi Türkiye Şampiyonu Onur Balkan           

Turun ikinci günkü galibi Torku Şeker Spor takımından yarışan Türkiye Şampiyonu Onur Balkan oldu. Balkan madalyasını Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir'den aldı.

İkinciliği ise Adria Mobil takım sporcusu Dusan Rajovic aldı. Rajovic madalyasını Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Onursal Başkanı Güner Burgul'dan aldı.

Yarışı üçüncü tamamlayan ise Torku Şeker Spor'dan yarışta bulunan Ivan Balkin oldu. Balkin madalyasını Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki'den aldı.

 

Bisiklet Festivali, Gran Fondo Ve Kriteryum Yarışı yarın

Turun son günü olan yarın bisiklet festivali ile muhteşem bir atmosferde gerçekleşmesi beklenen 3 gün Gran Fondo yarışı ve Kriteryum yarışı da gerçekleşecek.

 

Program şöyle:

09.30 Kuzey Kıbrıs Gran Fondo

10.30 Kuzey Kıbrıs 3'üncü Bisiklet Festivali Etkinlik ve gösteriler

11.00 Telsim Halk Sürüşü “Velesbitini al da gel”

12.00 3'üncü Uluslararası Bisiklet Turu/ 3. Etap yarışı, Lefkoşa Kriteryum Etabı

14.00 Ödül Töreni ve Kapanış

 

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.