İki sezon sonra gollerde artış

İki sezon sonra gollerde artış

AKSA Süper Lig’in 7’nci haftasının ardından toplam atılan gol sayısı 203 oldu

A+A-

AKSA Süper Lig’de 7’nci hafta geride kaldı. 7 haftada oynanan 56 karşılaşmada takımlar toplam 203 kez fileleri havalandırdı. Bu rakam üç yabancının yer aldığı 2019-20 sezonunun ardından en yüksek ikinci rakam oldu.

 

Yabancı arttı, goller arttı

2019-20 futbol sezonunun 7 haftası geride kalırken, 56 maçta toplam 228 gol kaydedilmişti. O sezon takımların kadrolarında 3 yabancı uyruklu futbolcu bulundurma hakları vardı. Pandemi nedeniyle oynanmayan sezonun ardından 2021-22 sezonunun 7’nci haftasına kadar 164, 2022-23 sezonunda ise 171 gol atıldı. Bu sezonlarda takımların tek yabancı oyuncu kontenjanı bulunuyordu.

 

Gollerin üçte biri yabancılardan

İçinde bulunduğumuz sezon yabancı oyuncu hakkının 2 olması ile birlikte gol sayıları da artış gösterdi. Ligde oynanan 56 maçta kaydedilen 203 golün 63 tanesi, yaklaşık üçte biri yabancı uyruklu futbolculardan geldi.

 

İlk üç takım, ligin yarısından fazla gol attı

Ligin ilk üç sırasında yer alan Yonpaş Dumlupınar, Cihangir ve Mağusa Türk Gücü, son 7 sırada yer alan takımların kaydettiği toplam golden fazla gol kaydetti. Bu üç takım toplamda 64 gol atarken, 10’uncu sırada yer alan Lefke’den son sırada bulunan Yeniboğaziçi’ne kadar olan takımlar toplamda 59 gol atabildi.

 

MTG’de 4 isim tüm takımlardan fazla gol attı

Bu sezon oynadığı 7 maçta 27 gol kaydeden Mağusa Türk Gücü, tüm takımları an itibarı ile gol sayısı olarak geride bıraktı. MTG’de ayrıca Dinopeter, Hasan Celil Evren, Erhun Öztümer ve Doukara attıkları 5’er gol ve toplam 20 golle şu ana kadar tüm takımlardan fazla gol kaydetmiş oldu.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.