İki oyuncu pozitif, takım içi bulaş yok

İki oyuncu pozitif, takım içi bulaş yok

Koopspor’un iki oyuncusunun Covid-19 test sonucu pozitif çıktı

A+A-

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Koopspor’da iki oyuncunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sonucu pozitif çıktı. Son bir haftadır antrenmanlarını durduran Koopspor’da Başkan Talat Yalkut, oyuncuların virüsü dışardan aldıklarını düşündüklerini, basketboldan kaynaklı takım içi bulaşın olmadığını belirtti.

 

Antrenmanlar geçtiğimiz Salı günü durduruldu

SPORYENİ'ye konuşan Koopspor başkanı Talat Yalkut, son antrenmanlarını geçtiğimiz hafta Salı günü yaptıklarını, oyunculardan bir tanesinin sınavları nedeniyle izinli olduğunu ve testinin pozitif çıkmasından sonra antrenmanları durdurduklarını belirtti. Yalkut, geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları testlerin neticesinde bir oyuncunun daha testinin pozitif çıktığını söyledi.

 

Yalkut: Takım içi bulaş yok

İzinli olan oyuncunun izinli olarak antrenmanlarda yer almaması, diğer oyuncunun da temaslı olmadan başka yoldan pozitif çıkması sonrası “Takım içi bulaşın” olmadığını söyleyen Başkan Yalkut, oyuncuların virüsü dışardan aldıklarını düşündüklerini, oyuncularla yaptıkları görüşmede bunu anladıklarını ifade etti.

 

“Dışardan bulaştıklarını düşünüyoruz. Bizce basketbol oynanmasına engel yok”

Sporcuların şu anda süreci semptomsuz geçirdiklerini belirten Yalkut, “Bu süreçte sporcularımızın dışardan bulaştığını düşünüyoruz. Sonuçta kafe, restoran gibi yerlerin açık olduğu bir dönemde bulaşın basketbol kaynaklı olması söz konusu değildir. Bunun basketbol oynanmasına da engel olmadığını düşünüyoruz. Hatta bu sporcular spor yaptıkları için semptom yaşamıyorlar” dedi.

 

Perşembe günü tekrar test yapılacak

Koopspor Başkanı Talat Yalkut, izleyecekleri yol haritası ile ilgili olarak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun yarın yapacağı toplantıda nasıl bir karar vereceğini, liglerin başlayıp başlamayacağının bildirileceğini belirtirken, son kararı Basketbol Federasyonu’nun vereceğini söyledi. Yalkut, Perşembe günü takımın yine test yapacağını, liglerin oynanmaması halinde de hali hazırda ara verdikleri antrenmanlarına bir süre daha ara vereceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler