İçerde, dışarda MTG

İçerde, dışarda MTG

Süper Lig’in ilk yarısının ardından ligin yenilgisiz lideri Mağusa Türk Gücü iç ve dış sahadaki performansı ile dikkat çekti

A+A-

AKSA Süper Lig’in ilk yarısı tamamlanırken iç ve dış saha performansları da netlik kazandı. Ligin yenilgisiz lideri Mağusa Türk Gücü, hem evinde hem de deplasmanda elde ettiği puanlarla her iki puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

 

Ligin ilk yarısında Mağusa Türk Gücü ve Cihangir iç sahada 8’er karşılaşma oynadı. Her iki ekip de oynadıkları maçlarda 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Kalelerinde 6’şar gol gören iki ekip arasında Mağusa Türk Gücü, 24 gol atan Cihangir’e göre 26 gol atarak averajla iç saha puan durumunun ilk sırasında yer aldı.

mesarya-002.jpg

Mesarya Spor Kulübü ligin ilk yarısında büyük bir savunma başarısı göstererek iç sahada oynadığı maçlarda kalesinde gol görmedi. Sarı kırmızılı ekip 7 iç saha maçında 13 gol atarken, rakiplerine gol izni vermedi ve iç saha puan durumunda ilk iki sırada yer alan ekiplerden bir maç eksikle üçüncü sırada yer aldı.

cihangir-002.jpg

Ligin ilk yarısında dört takım sahasında mağlubiyet yaşamadı. Mağusa Türk Gücü, Cihangir, Mesarya ve Miracle Değirmenlik rakiplerine sahalarında galibiyet izni vermeyen ekipler oldu. İlk yarıda evinde berabere kalmayan tek takım Türk Ocağı olurken, Gönyeli 22 golle sahasında en fazla gol yiyen takım, attığı 6’şar golle Yonpaş Dumlupınar ve Çetinkaya sahasında en az gol atan takımlar oldular.

 

Süper Lig’in dış saha puan durumuna bakıldığında iç sahada olduğu gibi Mağusa Türk Gücü, dış sahada da ilk sırada yer alıyor. Ligin yenilgisiz lideri oynadığı 7 deplasman maçının tamamını kazandı. 23 gol atan ve kalesinde 5 gol gören MTG, bu rakamlarda da ilk sırada yer aldı. Mağusa Türk Gücü’nün ardından oynadığı 8 deplasman maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Yonpaş Dumlupınar elde ettiği 17 puanla ikinci sırada bulunuyor.

 

Ligin ilk yarısında iki takım dış sahada yenilmedi. Mağusa Türk Gücü’nün yanı sıra Yenicami oynadığı 8 deplasman maçının 4’ünü kazanırken, 4’ünden beraberlikle ayrıldı, yenilgi yaşamadı. Dış sahada galibiyet yaşayamayan tek eki Türk Ocağı olurken, Girne ekibi oynadığı 8 deplasman maçından sadece 1 puan çıkararak bu alanda en kötü performansı sergileyen takım oldu.

ic-dis-pts.jpg

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.