“Hikayemde Kıbrıs’ın yeri önemli”

“Hikayemde Kıbrıs’ın yeri önemli”

Bir dönem Yenicami forması giyen Peter Olayinka, şu sıralar Slavia Prag ile Avrupa Ligi’nde çeyrek final mücadelesi veriyor.

A+A-

Bir dönem Yenicami forması giyen Nijeryalı hücum oyuncusu Olayinka Peter Olajedi, şu sıralar Çekya Ligi ekiplerinden Slavia Prag ile lig şampiyonluğu mücadelesinin yanı sıra Chelsea karşısında Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselme mücadelesi veriyor.

2013 – 2014 sezonunda Yenicami forması giyen 23 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, siyah beyazlıların o sezonu şampiyon tamamlamasında önemli katkı sağlamıştı. Peter lig, kupa ve Süper Kupa olmak üzere toplamda 26 maçta görev yaparken Yenicami’ye 15 gollük katkı sağlamıştı.

 

Peter: “Güzel bir hikaye yazıyorum, hikayemde Kıbrıs’ın da yeri önemli”

Yenicami’den ayrıldıktan sonra Arnavutluk’un Bylis Ballsh, Skenderbeu gibi takımlarında forma giyen Peter, sonra 2016 – 2017 sezonunda Belçika ekiplerinden Gent’e transfer oldu. Aynı sezonu Çekya ekiplerinden Dukla Prag’da kiralık olarak geçiren, bir sonraki sezon Zulte Waregem’e kiralanan Peter, 3,2 milyon Euro karşılığında bu sezon başında Slavia Prag’a transfer oldu.

Çekya Ligi’nde 18 maçta görev yapan Peter bu maçlarda takımı adına 5 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Avrupa Ligi’nde 8 maçta forma şansı bulan Peter, YENİDÜZEN’e açıklamada bulunarak Kıbrıs’ın kuzeyini unutmadığını ifade etti. “Kıbrıs’ta öğrendiklerin benim için önemli” diyen Peter, “Hala daha konuştuğum, irtibat halinde olduğun güzel arkadaşlıklarım var” dedi. Peter “Güzel bir hikaye yazıyorum, hikayemde Kıbrıs’ın da yeri önemli” derken, güzel destek mesajları aldığını sözlerine ekledi.

 

AVRUPA’NIN DEVLERİNE KARŞI FORMA GİYİYOR… Formasını giydiği Çekya ekibi Slavia Prag ile lig şampiyonluğuna yakın olan, Avrupa Ligi çeyrek finalinde Chelsea karşısında görev yapan eski Yenicamili Olayinka Peter, “Güzel bir hikaye yazıyorum, hikayemde Kıbrıs’ın da yeri önemli” dedi

 

Sevilla, Chelsea gibi devlere karşı forma giydi

Peter takımı Slavia Prag ile Çekya Ligi’nde şampiyonluk yarışında oldukça avantajlı konumda. Ligin tamamlanmasına iki hafta kala en yakın rakibinin 5 puan önünde yer alan Slavia Prag’ın bu hafta sonu Zlin karşısında şampiyonluğunu ilan etmesi bekleniyor.

Peter’in kariyer yolculuğu kendisini Avrupa’nın önemli kulüplerine karşı forma giymesini de beraberinde getirdi. UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselen Slavia Prag, bu turda Chelsea ile eşleşti. Çeyrek final ilk maçını 1-0 kaybeden Peter’li Slavia Prag, yarın Stamford Bridge’de Londra ekibine konuk olacak. Peter takımının Avrupa Ligi yolculuğunda Bordeaux, Zenit, Kopenhag, Sevilla ve Chelsea gibi Avrupa’nın üst düzey kulüplerine karşı da forma giyme şansı yakalamış durumda.

Bu haber toplam 2951 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.