“Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değildir”

“Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değildir”

Futbolcular Derneği, şu anda statü, yabancı konusu ve sözleşme konusunun önemli olmadığını dile getirerek, şu an için en önemli konunun sağlık olduğunu ifade etti.

A+A-

Futbolcular Derneği, şu anda statü, yabancı konusu ve sözleşme konusunun önemli olmadığını dile getirerek, şu an için en önemli konunun sağlık olduğunu ifade etti. Derneğin Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, süreç hakkında dernek olarak kendilerinden herhangi bir görüş alınmadığı da belirtilerek, Futbolcular Derneği'nden de fikir alnıması gerektiği dile getirildi.    

Futbolcular Derneği'nin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

"Futbolcular Derneği olarak birkaç gündür sessizliğimizi koruyarak, futbol paydaşlarının düşüncelerini dinliyor ve okuyoruz. Ancak bazı konular bizi o kadar üzmüştür ki açıklama yapma ihtiyacı hissettik.

Bizim Futbolcular Derneği olarak amacımız, futbolcuların haklarını korumak ve savunmaktır. Uzun zaman sonrasında aktif hale getirdiğimiz derneğimizin bu süreçte kaale alınmadığını, hiçbir düşünce ve fikir alışverişinde bulunulmadığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Bu süreçte, federasyonumuzun başlatmayı düşündüğü müsabaka tarihlerine baktığımızda hazırlıksız, sağlıksız ve ülkemizin aşırı sıcağında mücadele edecek olan biz futbolcularken, bizleri ve ailelerimizi düşünmeden yapılan konuşmalar ve görüşmeler kesinlikle yanlıştır. Doktorlarımızın ‘kontrolü elden bırakmayın’ demesine rağmen, Sağlık Kurulu’ndan çıkacak onay ve bizlerin riske atılması akıl alır bir şey değildir.

Bizim için şuan tek düşünce SAĞLIKTIR. Hiçbir statü, hiçbir yabancı kararı, hiçbir sözleşme konusu bizim gündemimizde değildir. Normal bir sezon öncesi 2 ay ara sonrası 2 ay hazırlık dönemi gerektirirken; 2 aydır antrenman yapamayan futbolcuların 3 hafta antrenman sonrası 4.hafta lig maçı ve haftada 2 maç oynayacak düzeye gelmesi MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Futbolcular Derneği olarak yaşanacak en büyük sağlık problemlerinin biz futbolcuları etkileyecek olmasından dolayı çok ciddi endişelerimizin olduğunu, bunun vebalinin de bu süreçte müsabakaların oynanmasına izin veren kişileri bulacağını belirtmek isteriz. HİÇBİR ŞEY SAĞLIKTAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR.”

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.