Heyecan kaldığı yerden

Heyecan kaldığı yerden

Aksa liglerinde devre arası tamamlandı, ikinci yarı mücadelesi bugün başlıyor

A+A-

Aksa liglerine verilen devre arası tamamlandı. Liglerde heyecan 34 gün sonra kaldığı yerden devam ediyor. Devre arası hazırlıkları tamamlanırken, takımlar kadrolarına transferlerle son şekillerini verdi. Aksa Süper Lig ve Birinci Lig’de ikinci yarının ilk haftası olan 16. hafta bugün ve yarın oynanacak.

Her sezon olduğu gibi bu sezon da liglerin ikinci devresi büyük çekişmeye sahne olacak. Konulan hedef yolunda kazanılacak her puan büyük önem taşırken yaşanacak kayıplar da takımları sekteye uğratacak.

 

Süper Lig’de ilk hafta derbi heyecanı

Aksa Süper Lig’in ilk haftasında olduğu gibi ligin 16. haftası da derbi mücadelesine sahne olacak. İlk devreyi lider olarak tamamlayan Mağusa Türk Gücü, ezeli rakibi ve ebedi dostu olan Yonpaş Dumlupınar’a konuk olacak. Mücadele Pazar günü Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak.

 

Birinci Lig lideri SFC Dörtyol’un konuğu Çetinkaya

Aksa Birinci Lig’i gösterdiği performans sonunda lider tamamlamayı başaran SFC Dörtyol ise bir üst lig hedefi olan Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nü konuk edecek. Pazar günü Dörtyol Adem Nural Stadı’ndaki mücadele saat 14.00’te başlayacak.

may-yak.jpg

Liglerin planlaması

Aksa liglerinde bugün başlayacak olan ikinci devre mücadelesi 15 haftalık periyodun ardından 29 Nisan 2022 tarihinde sona erecek ve ligler şekil alacak. Liglerdeki Play-off ve Play-out müsabakaları ise 7, 11 ve 15 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

 

Süper Lig statüsü

Süper Lig’de 30 haftalık maratonu ilk sırada bitiren ekip 2021-22 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak. Ligin 16 ve 15. sıralarında yer alacak olan takımlar ise direkt olarak Birinci Lig’e düşecek. 14, 13, 12 ve 11. sırada sezonu noktalayacak olan takımlar ise Play-out maçlarına çıkacak. Bu mücadelede takımların puanı ikiye bölünecek. Takımların bölünme sonrasında puanları buçuklu çıkması halinde bir üst basamağa tamamlanacak. Karşılaşmaların tamamlanmasıyla oluşacak olan puan durumunda da puanı tamamlanmayan takım puanı tamamlanan takıma karşı üstün sayılacak.

 

Birinci Lig statüsü

Aksa Birinci Lig’de ilk iki sırayı elde edecek olan takımlar doğrudan Süper Lig’e yükselecek. Lige yükselecek son takımı 3, 4, 5 ve 6. sırada sezonu tamamlayan takımlar arasında oynanacak Play-off mücadelesi belirleyecek.

Ligin son iki sırasında yer alacak olan takımlar ise BTM 1. Ligi’ne düşecek. 14, 13, 12 ve 11. sıradaki takımlar da lige veda edecek son takımın belirleneceği Play-out maçlarını oynayacak.

Her iki mücadeleye de (Play-off ve Play-out) takımlar puanları ikiye bölünerek başlayacak ve puanı buçuklu takımların puanı bir üst rakama tamamlanacak. Eşitlik durumunda da puanı tamamlanmayan takım, tamamlanan takıma karşı üstün sayılacak.

 

Deplasmanda atılan golün avantajı yok

Liglerde oynanacak olan müsabakaların ardından puan eşitliği olması durumunda iki takım arasındaki maçlardaki puan üstünlüğüne bakılacak. Eşitlik olması halinde iki takım arasındaki müsabakalardaki gol averajına bakılacak. Gollerde eşitlik varsa deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmayacak. Puan ve gol eşitliği devam ediyorsa genel puanlamadaki gol averajına bakılacak. Bu da eşit olması halinde daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılacak. Bunda da eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılacak. Şartlarda eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre takımlar arasında tek maç eleme usulü bir maç oynanacak ve kazanan takım üstün sayılacak.

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.