“Herkes hem fikir”

“Herkes hem fikir”

Futbolcular Derneği Başkanı Kaan Güder, dernek olarak sözleşmelerin geri gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

A+A-

GÜDER: “KULÜPLERİN VERİLERİNİ ALDIK”… Başkan Güder: “Biz yaklaşık bir hafta evvel, tüm kulüplere bir anket hazırladık. Bir iki kulüp hariç, 4 soruluk anketle kulüplerin verilerini aldık. Tam net olmamakla birlikte riskin olduğu konusunda herkes fikir, sakatlık yaşanabilecek konusunda herkes fikirdir, ama oynanmak istenmesinde de herkes fikirdir”

 

Futbolcular Derneği Başkanı Kaan Güder, dernek olarak sözleşmelerin geri gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Genç TV’de yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Güder, kulüplere 4 maddeden oluşan anket gönderdiklerini, tam net olmamakla birlikte risk ve sakatlık konularında herkesin hem fikir olmasıyla birlikte, kalan 8 haftalık dönemin oynanması konusunda da hem fikir olunduğunu belirtti.

Güder: “Sözleşmelerle ilgili taslak hazırladık”

Dernek olarak sözleşmelerle birlikte futbolcuların özlük haklarının getirilmesi ve kulüplerin de menfaat sağlayacağı bir zemin hazırlama amacıyla kurularak yola çıktıklarını aktaran Kaan Güder, “Covid 19 bizim yönetim toplantılarımızı çok etkilemedi. Online olarak hepsini devam ettirdik. Sözleşmeler konusunda geçtiğimiz hafta resmi komiteye götürmeden önce ön fikir almak adına komite üyelerine hazırladığımız taslağı ilettik. Hemen hemen bir haftaya kadar tamamen netleşecek gibi. Ondan sonra bunu Kulüpler Birliği ve Futbol Federasyonu’na götürmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Mesafeli antrenmana kaç kişi uyacak?”

Dernek olarak her zaman önce sağlık dediklerini hatırlatan başkan Kaan Güder, “Gördüğümüz kadarıyla da 18 Mayıstan itibaren mesafeli antrenmanlar başlayacak. Bir hukukçu olarak konuşursam alınan bazı kararlara uymadığımızın herkes farkında. 18 Mayıs’ta mesafeli antrenmana kaç kişi buna uyacak? Güzel olan bu kadar gündür vaka yok. Dünya ve Avrupa futbolu ile birbirimizi kıyaslayamayız ama bir gerçek var ki vaka yoktur” dedi.

 

“Kulüplerimize anket yaptık, verilerini aldık”

“Hazırlık süresi ne kadar olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Geçtiğimiz gün devlet 31 federasyonla görüştü. Sadece fikir alımı oldu. Akabinde net bir açıklama yok” diyerek sözlerini sürdüren Güder, “Biz yaklaşık bir hafta evvel, basına sızma olmadan tüm kulüplere bir anket hazırladık. Bir iki kulüp hariç, 4 soruluk anketle kulüplerin verilerini aldık. Tam net olmamakla birlikte riskin olduğu konusunda herkes fikir, sakatlık yaşanabilecek konusunda herkes fikirdir, ama oynanmak istenmesinde de herkes fikirdir” şeklinde konuştu.

 

“Maçlar beklenmeden test yapılsın, herkesin içi rahat olsun”

Başkan adayı olduğunda futbolcu sağlığının kendisi için önemli olduğunu söylediğini belirten Kaan Güder, “Yaptığımız anket sonucunda futbolcular kalan sekiz haftanın bitmesini istiyor, ama risk konusunda madem herkes hem fikirdir, ona ilişkin olarak daha fazla önlem alınabilir diye düşünüyorum. Maçları beklemeden antrenmanlar esnasında testler yapılsın, herkesin içi rahat olsun” dedi.

 

“Maddelere kurallara uygun şekilde uyulacak mı?”

KTFF’nin 11 maddelik yaptığı açıklamayı hatırlatan Kaan Güder, “Federasyonumuz 11 maddelik bir açıklama yaptı, denetimci olarak belediyelerden de destek talep edilsin diye bir ifade var. 11 maddede herhangi bir problem yok. Altyapı buna müsait mi? Bu kadar denetim yapılabilecek mi? Bu maddelere kurallara uygun şekilde uyulacak mı? Esas sorulması gereken sorular bunlardır” dedi.  

 

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.