Hentbolun dönüşü ‘Kamp Lig’ ile olacak

Hentbolun dönüşü ‘Kamp Lig’ ile olacak

Hentbol Federasyonu, salonlara geri dönüş için ‘Kamp Lig’ uygulamasını önerdi, hafta içerisinde protokolün imzalanması bekleniyor

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu, hentbolun başlaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda federasyon ‘Kamp Lig’ formatında yeni sezonu oynatmayı planlıyor. İmzalanması planlanan protokol ile ilgili olarak iletilecek şartların Spor Dairesi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na aktarılması, ardından protokolün bu hafta içi imzalanması bekleniyor.

 

Kamp Lig formatı

Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, ‘Kamp Lig’ adını verdikleri şekilde sezonu oynatmayı planladıklarını belirtti. Üç haftada bir olacak şekilde müsabakaları planlayacaklarını ve müsabakalardan önce oyunculara PCR testlerinin yapılarak kampa alınacağını belirten Ayhan, iki günlük kampın ardından test sonuçlarının çıkmasıyla beraber müsabakaların oynanacağını aktardı.

 

Ayhan: Kamp Lig uygulamamız bu sezon olacak

“Bu sezon Kamp Ligi kesinlikle uygulayacağız” diyen Ayhan, “Ama büyükler liginde Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi bize uygulama zorunluluğumuz olmadı söyledi ancak biz olması için zorlayacağız. Maç saatlerini de ona göre ayarlayacağız. U18 ve diğer liglerde Kamp Lig uygulamamız kesinlikle olacak. Müsabakalar da üç haftada bir olacak şekilde oynanacak” dedi.

 

“Bakanlık durdurmadığı sürece durdurma niyetimiz yok”

Yeni yıla kadar üç turnuva yapmayı planladıklarını, ayrıca Covid-19 salgınının durumunu da bu süreçte görmek istediklerini söyleyen Bahadır Ayhan, “Vakaların artması halinde farklı bir duruma gelinirse, salgının seyrine göre değişiklik yapılabilir. Ancak Sağlık Bakanlığı spor kapatmadığı müddetçe bizim durdurma gibi bir düşüncemiz olmayacak” şeklinde konuştu.

 

“Hafta içi protokolün imzalanmasını bekliyoruz”

Kendilerine basketbol ile imzalanan protokolün iletildiğini ancak federasyon olarak bunu kabul etmediklerini belirten Hentbol Federasyonu başkanı Bahadır Ayhan, “Biz protokol üzerinde değişiklik yaptık. Spor Dairesi’ne göndereceğiz. Onlar da Sağlık Bakanlığı’na iletecekler. Bu hafta içerisinde protokolün imzalanmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tek salonda müsabakalar oynanacak

Kendilerinin istediğinin sporcuların kampa alınmadan önce PCR testlerinin devlet tarafından yapılması olduğunu söyleyen Ayhan, “Bu şekilde altı haftalık ligi üç haftada bitirmeyi planlıyoruz. Müsabakalar tek salonda olacak, UKÜ Arena’da yer alacak. Müsabaka öncesi işbirliği yaptığımız UKÜ’nün yurtlarında kamp olacak. Her zaman olduğu gibi Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliği yaparak ortak hareket edeceğiz” dedi.

 

“Katkının son dilimi ödenmeli””

Devlet tarafından yapılan katkının 4’üncü diliminin federasyonların mutlaka alması gerektiğinin altını çizen Bahadır Ayhan, “Bizim federasyonumuzun kasası banka değil. Devletimiz bu parayı bize sporculara harcanması için veriyor” diyerek katkının yakın zamanda yapılması istediğini de dile getirdi.

Bu haber toplam 3825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.