Hentbolda YDÜ – Yükseliş finali

Hentbolda YDÜ – Yükseliş finali

Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen DEM’s Construction U18 liglerine Cumartesi oynanan üç karşılaşma ile devam edildi.

A+A-

Oynanan karşılaşmalar sonunda erkeklerde finale yükselen ekipler Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Yükseliş takımları oldu. Kızlarda ise daha önce Şahlan adını finale yazdırırken, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni (UKÜ) mağlup eden DİGEM, seriyi 1-1’e taşıdı. Pazartesi günü oynanacak serinin üçüncü karşılaşmasının ardından kızlar finalinin son ekibi netlik kazanacak.

 

DİGEM seriyi eşitledi

Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda oynanan 3 karşılaşmanın ilkinde kadınlarda DİGEM ile UKÜ takımları karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibi UKÜ’ye mağlup olan DİGEM ikinci maçta rakibini 27-24 mağlup ederek seride durumu 1-1 yaptı.

 

Erkeklerde finalistler belirlendi

Günün ikinci karşılaşmasında ise erkekler mücadelesinde YDÜ ile UKÜ takımları karşı karşıya geldi. Rakibini ilk maçta farklı mağlup eden YDÜ, bu maçta rakibini 47-11 mağlup ederek adını DEM’S U18 Erkekler Liginde finale yazdırdı.

Günün son maçında ise Yükseliş ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) takımları karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibi MGA’yı mağlup eden Yükseliş takımı ikinci karşılaşmada yine rakibini mağlup ederek adını finale yazdırarak YDÜ’nün rakibi oldu. İlk devresini rakibi MGA karşısında 16-14 geride kapatan Yükseliş ikinci yarıda ortaya etkili bir oyun koyarak sahadan 29-28 galip ayrılarak finale adını yazdırdı.

 

Fotoğraflar: Ferah BARIŞSEV

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.