Hentbolda önemli işbirliği

Hentbolda önemli işbirliği

Hentbol Federasyonu ile DEM’s Construction arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Anlaşma çerçevesinde DEM’s Construction federasyonun yurt dışı temaslarına destek verecek, bazı liglerin isim sponsoru olacak

A+A-

Hentbol Federasyonu ile DEM’s Construction arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Lefkoşa Merit Otel’de yer alan imza töreni basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşirken, DEM’s Construction adına Süleyman Can, Hentbol Federasyonu adına ise Bahadır Ayhan anlaşmaya imza koyarak önemli açıklamalarda bulundular.

Temmuz 2023’de kadın ve erkek milli takımlarının Avrupa’da boy göstereceğini belirten Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, erkeklerin İtalya’da, kadınların ise İsveç’te organizasyonlara katılacağını açıkladı. DEM’S Construction Direktörü Süleyman Can ise yaptığı açıklamada bugün bulunduğu noktaya hentbol sayesinde geldiğini, bu nedenle Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan’a her türlü desteği vermek için söz verdiğini aktardı. 

158411ed-2f28-4c6d-a76b-09dd79061264.jpg

Ayhan: Süleyman Can bize güzel destekle geldi

Bahadır Ayhan, göreve geldikleri günden itibaren uluslararası boyutta olan faaliyetlere çok önem verdiklerini söyledi. Ama devletin durumunun ortada olduğunu ve her şeyi devletten bekleyemeyeceklerini aktardı. Kendilerine fırsat geldikçe maddi olarak bunu da değerlendirdiklerini ifade eden Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, hentbolun içinden gelen DEM’s Construction Direktörü Süleyman Can’ın kendilerine böyle bir destekle geldiğini, kendilerinin de bunu kabul ettiklerini belirtti. Uluslararası temaslara geldikleri günden beri devam ettiklerini belirten Ayhan ancak bir yandan da Güney Kıbrıs’la verdikleri kavganın halen daha devam ettiğini söyledi. Kendilerinin bayrak ve milliyetçilikten daha fazla çocukların, gençlerin kapılarının açılmasına önem verdiklerini söyleyen Ayhan, ardından ise bayrak ve milliyetçiliğin geleceğini söyledi.

Bu bağlamda 1 numaralı turnuvanın İtalya’da, 2 numaralı turnuvanın ise İsveç’te yapılacağına dikkat çeken Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, temasları olduğunu İtalya’dan olumlu cevap aldıklarını, İsveç’in ise bu konu hakkında kendilerinden zaman istediğini vurguladı. İsveç ile sıkıntının da kısa sürdüğünü ve oraya North Cyprus Nicosia olarak katılacaklarını aktaran Ayhan, bu iki turnuvanın çok önemli olduğunu söyledi.

28202afa-e5b7-4001-b32e-8c080bb9f460.jpg

Liglere ismi verilecek

Bu ülkeler arasında olmaktan gurur ve mutluluk duyacaklarını söyleyen Bahadır Ayhan, işin mali boyutunun yüksek olduğunu, Süleyman Can ile bir gün sohbette konuyu açtığını, Süleyman Can’ın ise kendisinin eski bir sporcusu olduğunu söyledi. Ayhan, Süleyman Can’ın ise bu yolda kendisine destek vereceğini söyledikten sonra yola çıktıklarını ifade etti. Ayhan, DEM’S Construction’un hentbolda U18 ve Büyük Erkekler Ligine isim sponsoru olacağını ve liglerin DEM’S Construction adıyla anılacağını vurguladı. İsim sponsorluğu dışında hakem formaları ve milli takım formalarında yine DEM’S Construction’un isim hakkı olacağını aktaran Ayhan, şu an itibariyle takımlara malzeme yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Devletten bazı şeyleri beklemenin yersiz ve zaman kaybı olduğunu da söyleyen Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, en başından bu protokolü yapmanın çok şey ifade ettiğini sözlerine ekledi.

7f460fe8-871c-496e-bbcf-8394b5637278.jpg

Can: Bu noktaya hentbol sayesinde geldim

DEM’s Construction direktörü Süleyman Can ise yaptığı açıklamada kendisinin bu şirketi kurmasın da, bu noktaya gelmesinde hentbolun yerinin fazla olduğunu söyledi. Hentbol sayesinde burs aldığını ve üniversitede okuduğunu söyleyen Can, sonrasında ise inşaat biriminde görev aldığını aktardı. Bahdır Ayhan ile kısa süre önce bir araya geldiğini ve Ayhan’ın projelerini kendisine aktardığını belirten Süleyman Can, kendisinin de seve seve böyle bir projeye destek vermesi yanında her zaman kendisine katkı vereceğini belirtti. Bu anlaşma ile birlikte her zaman hentbolun yanında olacağını söyleyen DEM’s Construction Direktörü Süleyman Can, özellikle çocukların bu proje ve anlaşma ile daha iyi bir ortam ve daha iyi bir sosyalleşme yaratma düşünceleri olduğunu dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde Bahadır Ayhan’a yine farklı konularda yardımcı olacaklarını aktaran Süleyman Can, planlamış olduğu organizasyonlarda kendilerine tam desteği vereceklerini söyledi. Çocukların sağlıklı ortamda spor yapması için ne gerekirse yapılacağını da belirten Can, eğlenmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.

 

Fotoğraf: Ferah Barışsev

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.