“Hentbol hayatımın merkezinde…”

“Hentbol hayatımın merkezinde…”

Yıllarını hentbol branşına adayan, antrenörlüğü dönemi boyunca hem YDÜ’de, hem de G. Gücü’nde birçok şampiyonluklar yaşayan ve yaşattıran Turgut Karamanoğlu, “Yaklaşık 27 yıldır hentbol antrenörü olarak, bu branşı hayatımın merkezinde tutmaktayım” dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ (3) TURGUT KARAMANOĞLU- HENTBOL

◉ “Takım olmak, aile olmak, mutlu, istekli, nasıl çalışması gerektiğini bilen, yaşam disiplini ve önceliklerini sıralayabilen sporcuları bir arada tutmak, yetiştirip, gelişimlerine katkıda bulunmak, en önemli başarıdır”

 

◉ “Halkın faydalanacağı spor alanlarının daha da çoğalması, egzersiz yapan birey sayısının artması, sporda gerçek başarıdır”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Hentbol branşında antrenörlük döneminde birçok başarıya imza atan ve çalıştırdığı takımlarda sayısız kupa kazanan Hentbol antrenörü Turgut Karamanoğlu, sporda en büyük sorunlardan birinin sağlık amaçlı spor yapan kişilerin az olduğunu belirterek, bu amaçla yapılan spora ilginin daha da büyümesi gerektiğini ve bunun halk sağlığı için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Her hafta farklı spor dallarında kendini kanıtlamış ve başarılara imza atmış sporcu veya antrenörlerin konuk olduğu ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatan Karamanoğlu, “Halkın faydalanacağı spor alanlarının daha da çoğalması, egzersiz yapan birey sayısının artması, sporda gerçek başarıdır diyebilirim” dedi.

Başarılı bir antrenör olarak gençlere başarılı olabilmeleri için önemli tavsiyelerde de bulunan Turgut Karamanoğlu, “Hiçbir bahane ve bağımlılık sizi başarılı kılmaz, öncelikle gençlerin bahanelerinden kurtularak spora kendi gelişimlerine zaman ve emek harcamaları gerekmektedir. Hiçbir başarı ya da kazanım bizlere verilmiyor, istemek, doğru çalışmak ve kazanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.


Başarılı bir kariyer

  • YDÜ'de unutulmaz rekorlar ve başarılar
  • Gençlik Gücü’nde 5 yılda 25 1. Lig Kupası
  • Beşparmak Spor Kulübü ile Türkiye macerası

genclik-gucu-basarili-kariyer-oldugu-yere.jpg

“YDÜ’de yenilgisiz şampiyonluklar elde ettik, G. Gücü’nde birçok kupa kazandık”

“YDÜ’de çalıştığım süre boyunca elde ettiğimiz şampiyonluklar ve yenilgisiz tamamladığımız sezonlar hatırı sayılır bir sayıdadır. -Ki bu başarı devamlılığını Gençlik Gücü Hentbol takımında da, yabancı oyuncu desteği almadan, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında da devam ettirmekteyiz.  Takım olmak, aile olmak, mutlu, istekli, nasıl çalışması gerektiğini bilen, yaşam disiplini ve önceliklerini sıralayabilen sporcuları bir arada tutmak, yetiştirip, gelişimlerine katkıda bulunmak, en önemli başarıdır diyebilirim”


“Hentbolu hayatımın merkezinde tutuyorum”

“Yaklaşık 27 yıldır hentbol antrenörü olarak, bu branşı hayatımın merkezinde tutmaktayım. Bir araya topladığımız ve birlikte çalışmaktan müthiş keyif aldığımız, kaliteli, değerleri olan sporcularımla bir arada olmak vazgeçilmezim diyebilirim. Hentbol dışında, yıllarca dersini verdiğim artistik (aletli) jimnastik ayrı bir ilgi alanımdır.

turgut-karamanoglu-2.jpg


“Halkın faydalanacağı spor alanları daha da çoğalmalı”

“Ülkemize, performans sporu yanında bence daha da önemli olanın sağlık amaçlı spor yapan bireylerin egzersize olan düşkünlüğü, naçizane fikrim, halkın faydalanacağı spor alanlarının daha da çoğalması, egzersiz yapan birey sayısının artması, sporda gerçek başarıdır diyebilirim. Bu konuda ilginin artması, sporu amatörce, sağlık amaçlı yapan insanların sayısının artması, halk sağlığı için ciddi önem arz etmektedir.”


“Hiçbir bahane ve bağımlılık sizi başarılı kılmaz”

turgut-karamanoglu-3.jpg

Gençlere tavsiyem; Asla vazgeçmemeleri, sporu, hayatlarına disiplin ve öncelik ile sokmalarıdır. Şampiyon olmak için, önce mutlu olmaları, istemeleri, disiplin ile çalışmaları, doğru ahlak ve kişilik ile sporun içerisinde, değerlerle yer almaları gerekmektedir. Hiçbir bahane ve bağımlılık sizi başarılı kılmaz, öncelikle gençlerin bahanelerinden kurtularak spora kendi gelişimlerine zaman ve emek harcamaları gerekmektedir. Hiçbir başarı ya da kazanım bizlere verilmiyor, istemek, doğru çalışmak ve kazanmak zorundayız.


Turgut Karamanoğlu kimdir?

Hentbola adanmış bir hayat…

Turgut Karamanoğlu Limasol’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Güzelyurt’ta tamamladıktan sonra, üniversite eğitimi için 9 Eylül üniversitesi Buca Eğitim fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümüne başladı. Üniversite eğitimini İzmir-Manisa’da tamamladıktan sonra, askerliği sonrası hentbol alanında faaliyetlere başladı. Yaklaşık 20 yıl Yakın Doğu Üniversitesi’nde hem antrenör, hem de akademisyen olarak çalıştı. Çok sayıda başarılara YDÜ hentbol takımı ile imza attı. Bu süreçte Türkiye Hentbol 1. ligi ve Süper Ligi’nde de Beşparmak Spor kulübü olarak yaklaşık 4 sezon yer aldı. YDÜ’den ayrıldıktan sonra, kurdukları Gençlik Gücü Spor Kulübü hentbol şubesinde antrenörlük yaşamıma başarı ile devam ediyor. Turgut Karamanoğlu ve öğrencileri, son 5 yıllık sezonda 25 şampiyonluk kupası alarak hatırı sayılır bir başarı dizisine imza attı.

turgut-karamanoglu-4.jpg

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.