Hem sahada, hem kasada kazanıyor

Hem sahada, hem kasada kazanıyor

İngiltere Premier Ligi’nde şampiyonluk için gün sayan Liverpool, rekor ciro ile vergi öncesi kâr açıkladı.

A+A-

İngiltere Premier Ligi’nde şampiyonluk için gün sayan Liverpool, rekor ciro ile vergi öncesi kâr açıkladı. Son yıllık mali hesaplara göre Kırmızılar, 553 milyon Pound (699 milyon Dolar) ciro ve 42 milyon Pound (54 milyon Dolar) vergi öncesi kâr etti. Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu olan, bu sezon ise 30 yıl sonra Premier Lig şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Liverpool'un sahadaki başarılara semeresini saha dışında da veriyor. İngiliz ekibinin son yıllık mali hesaplarına göre, rekor ciro ile kar elde edildi.

Mayıs 2019'da biten mali yıl hesaplamalarına göre, İngiltere Premier Lig 2’nciliği ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu gelirleri katladı. Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho ve Xherdan Shaqiri için 288 milyon Dolar ödenmesine ve aralarında Muhammed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino ile takım kaptanı Jordan Henderson'ın da olduğu oyuncularla yeni sözleşme imzalanmasına karşın gelirlerini bir önceki yıla göre büyük oranda artırdı. Liverpool'un 2018-19 sezon cirosu 553 milyon Pound oldu. Kırmızıların vergi öncesi kârı ise 54 milyon Dolar olarak gerçekleşti. Kirkby'da yapımı devam eden ve Haziran ayında bitmesi beklenen kulüp antrenman sahasının yenilenmesine 56 milyon Dolar da harcayacak Liverpool, yayın gelirlerini 41 milyon Pound'dan 261 milyon Pound'a(337 milyon Dolar), ticari gelirlerini 34 milyon Pound'dan 188 milyon Pound'a (243 milyon Dolar) ve maç günü gelirlerini de 3.5 milyon Pound'dan 84 milyon Pound'a (108 milyon Dolar) çıkardı. Liverpool'un 2017-18'de 263 milyon Pound (339 milyon Dolar) olan maaş giderleri, 2018- 19 sezonunda 310 milyon Pound'a (400 milyon Dolar) çıktı. Kulübün gelirlerinin yüzde 58'i ise maaşlara gitti. Ocak ayındaki Deloitte Futbol Para Ligi'nde 7. sırada yer alan Liverpool bir önceki yıla göre 2 basamak birden yükselirken; yeni ticari anlaşmalar da yaptı. Mayıs 2019'da biten mali yıl öncesi AXA, Intel, Levi Strauss, Lavazza, Verbier, Tigerwit, NH Doods, PB Bintang ve Nord VPN gibi firmalarla 9 yeni işbirliği anlaşması imzalandı. Liverpool dünya çapında bir yılda ilk kez 1 milyonun üstünde ürün sattı. Uluslararası genişleme planları kapsamında Malezya'da da anlaşmaya giden Liverpool, Tayland'da Store'u açtı. Yeni pazarlama kanalları anlaşmaları yapan Liverpool ürünlerini Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Almanya'da satması için Amazon ile işbirliğine gitti. Kulüp internet pazarlamacılığı sayesinde de dünyanın 190 ülkesine ürün gönderdi.

 

Sosyal medyada da atakta

Liverpool'un dünya çapındaki sosyal medya takipçi sayısı ise yüzde 26 artarak 70 milyona yaklaştı. Resmi YouTube kanalı 2,5 milyon üyeye ulaştı ve İngiltere Premier Ligi’nde ilk sıraya çıktı. Twitter kullanıcılarında ise yüzde 11'lik artış oldu ve 13,5 milyona çıktı. 2018-19 yılındaki etkileşim ise toplam 59 milyon oldu.

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.