“Hedefimiz kupa”

“Hedefimiz kupa”

CONIFA 2018 Dünya Kupası’na hazırlanan milli takımda hedef net

A+A-

BORATAŞ: “CONIFA’DA HİÇ ŞAMPİYON OLMADIK”…Girne’deki kamp çalışmasını bugün tamamlayacak olan KKTC A Milli Futbol Takımı’nda Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Borataş: “Bundan önce birçok farklı organizasyonlar oldu. Onlarda da gayet başarılı sonuçlar aldık. Fakat CONIFA’da henüz şampiyon olmadık. Umarım bunu ilk defa gerçekleştiririz”

 

Hüseyin KIRAL

Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA) tarafından 31 Mayıs – 10 Haziran tarihlerinde Londra’da gerçekleştirilecek olan 2018 Dünya Kupası’na katılacak KKTC A Milli Takımı’nın Girne’deki kampı devam ediyor. Yoğun bir şekilde gerek taktiksel, gerek mental şekilde hazırlanan milli takımın kampı bugün sona erecek. Kampta YENiDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Borataş, milli takımın bugüne kadar birçok organizasyonda başarılar elde ettiğini ancak CONIFA oluşumundan sonra henüz şampiyonluk yaşamadığına değinerek “Hedefimiz kupa” dedi.

 

Borataş: “Mental hazırlık da yapıyoruz”

Kampın güzel geçtiğini, Çarşamba günü mental bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Borataş, “Öğleden sonra Girne Ameriken Üniversitesi’nden Prof. Dr. Birol hoca ve Doç. Dr. Erman hocalar futbolcuların mental hazırlığı nasıl olmalıdır konusunda, sıkmadan 40 dakikalık bir çalışma yaptılar. Bizim için çok iyi oldu çünkü konuştuğumuz şeylerin bir profesör tarafından desteklenmesi bizim için iyi oldu. Çocuklar da memnun karşıladı” dedi. Kampı bugün noktalayacaklarını belirten Borataş, “Bugünkü çalışmalarımızla kamp çalışmamızı noktalayacağız. Cumartesi ve Pazar boş olacağız. Pazartesi tekrar toplanacağız. Perşembe günü İngiltere’de olacağız” dedi.

 

“Hazırlıklar tam kadro”

“Yoğun geçen kamp döneminde antrenmanların içeriğini ona göre ayarlıyoruz” diyen Borataş, “Duran top çalışması var, serbest vuruşlar var. Çocuklar birbirini tanıyorlar ama takım uyumu için de yaptığımız özel çalışmalar var. Gayet iyi gidiyoruz. Şu anda tam kadroyuz. Play-out maçları olan oyuncular da bizimle birlikte artık” şeklinde konuştu.

milli-takim.jpg

 

“En iyi şekilde hazırlanıp kupayla dönmek istiyoruz”

Merit Oteller Grubu’na teşekkür eden Borataş, “Buranın genel müdürü Mehmet Bey sanki milli takımın bir parçası gibi bizimle yakından ilgileniyor. Çocuklar evlerindeki gibi rahat. Sahalar için bize Spor Dairesi yardımcı oluyor. Onlara da teşekkür ederiz. Cihangir U21 takımı ile taktiksel anlamda bir maç yaptık. Onlarla maç yapmamızın sebebi, bir arada olmalarıydı. Onlara da çok teşekkür ederim. Çünkü kolay değil U21 takımı ile milli takımın maç yapması. Tabi skor hiç önemli değil. Maçın başından sonuna kadar ciddi bir mücadele gösterdiler. Bizim oyuncularımız da disiplinden kopmadı. 90 dakika boyunca ciddi bir maç oynadık. Bizim için iyi oldu. Bundan sonra yapacağımız, maç saatine kadar en iyi şekilde hazırlanıp en iyi sonuç olan şampiyonlukla adaya dönmek” açıklamasını yaptı.

 

“Rakiplerimizin maçlarını izledik”

Gruplarında yer alan Abhazya, Karpatalya ve Tibet’in maçlarını izlediklerini belirten Borataş, “Onlar da kendilerini göstermek isteyen takımlar. Rakiplerimizin analizleri yapıldı, sinevizyonda oyunculara göstereceğiz. Analizlerde futbolcuların rakiplerini görmesi önemli. Futbolcunun o maçı yaşama imkanı olur. CONIFA bu takımların maçlarını kısa süreli olarak veriyor. Bu da avantaj oldu bizim için” dedi.

“Londra’da saha ve otelimiz özellikle Kıbrıslı Türklerin yoğun olduğu bir bölgede. Özellikle orayı seçtik” diyerek sözlerini sürdüren Borataş, “Bir de Londra Türk Toplumu’ndan kadromuza dahil olan Necati Genç diye bir çocuğumuz var. Oradan birinin bizimle birlikte olması seyirciyi arttıracaktır. Kaldı ki Billy Mehmet’i biliyorsunuz. Sadece 7 yıl West Ham’da oynadı. İskoçya’da oynadı. Onun da takipçileri var. Kıbrıslı Türklerin maçlara geleceklerini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“CONIFA’da henüz şampiyon olmadık”

Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Borataş “Hedefimiz kupa kazanmak” dedi. “Bundan önce birçok farklı organizasyonlar oldu. Onlarda da gayet başarılı sonuçlar aldık. Fakat CONIFA’da henüz şampiyon olmadık” diyen Borataş, “Umarım bunu ilk defa gerçekleştiririz. Bizim hep söylediğimiz bir şey vardı; bizim ayarımızda olan takımlar arasında biz en iyisiyiz. Bunu destekleyecek bir sonuç almamız lazım ki, şu anda UEFA ile istişaredeyiz. Bize izin verin en azından dostluk maçı yapalım, 50’li yıllardan beri bizim seviyemiz budur noktasını göstermemiz gerek” ifadelerini kullandı.

 

“Alt yaş kategorilerindekiler şimdi milli takıma gelmeye başladı”

Alt yapı çalışmalarında 2007 doğumluların karmalarının çalışmalarını bitirdiklerini, aralarından 30 çocuk seçtiklerini ve 135 kişilik bir envanterleri olduğunu belirten Borataş, “U21 takımımız hazırdır. Bunlara bizim maç yaptırmamız lazım. Sevindiğim taraf, geçmişe baktığımız zaman alt yaş kategorilerinde yer almış oyuncularımız yavaş yavaş milli takıma gelmeye başladı. 5 tane 21 yaş altı, 5 tane 30 yaş üstü oyuncumuz var. Genç ve tecrübeli isimlerle en iyi takımı kurmaya çalıştık” dedi.

 

Milli takım seçimi

Kendilerine milli takım listesinin belirtilmesi için mart ayında talimat geldiğini, kendilerinin bunu erteleyerek nisan ayı sonuna kadar geciktirdiklerini açıklayan Borataş, “Çünkü süre zarfında iyi oynarken performansı düşebilirdi bazı oyuncuların, yada kötü görünenlerin performansı yükseldi. Dışarda kalan çocukların yeteneksiz olduğu anlamına gelmesin. Aynı mevkide oynayacak 4-5 oyuncumuz var” dedi. “Eskiden milli maçlarla ilgili bize bir hafta sonra milli maç var dediklerini bilirim” diyen Borataş, “Ama şimdi önümüzdeki yıl ne yapılacağını biliyoruz. Biz Eğitim Üst Kurulu olarak her yaş grubundan çocukları hazır etmeye başladık. En sıkıştığımız anda aşağıdan yukarı oyuncu alabilecek durumdayız. Hedefimiz altyapı ile milli takımı oluşturmak” açıklamasını yaptı.

 

“Yoğun maç trafiğine uygun bir kadro yapmaya çalıştık”

Yoğun maç trafiğine uygun bir kadro yapmaya çalıştıklarını belirterek sözlerini sürdüren Borataş, “Her mevkide oynayan çocukların yetenekleri kafa kafaya. Bu söyleyeceklerim beni bağlar; oyuncu seçimini yaparken yetenek benim için çok önemli. Ancak oyuncunun da dirayeti, sevgisi, saygısı, mücadelesi yetenek kadar önemli. Bu oyuncuları seçmeye çalıştık. Bu zor şartlarda kendini gösterecek oyuncular seçmeye çalıştık” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.