“Hedefim yeni şampiyon sporcular yetiştirmek”

“Hedefim yeni şampiyon sporcular yetiştirmek”

Hüseyin Çokbilen, kendi spor salonu olan Power Active Spor Kompleksini de geliştirerek marka değerini güçlendirmek istiyor.

A+A-

Ilgaz Gökşan

Vücut geliştirme sporunda önemli başarıları bulunan ve Mesarya bölgesinde işlettiği spor salonuyla yeni şampiyon sporcular yetiştirme hedefinde olan Hüseyin Çokbilen, kendi spor salonu olan Power Active Spor Kompleksini de geliştirerek marka değerini güçlendirmek istiyor.

Yıllardır vücut geliştirme sporu ile ilgilenen Çokbilen, 2009 yılında eğitimini tamamladıktan sonra adaya geri dönerek Akdoğan’da kendi spor salonunu açarak spor eğitmeni olarak meslek hayatına ilk adımı attı.

2012 yılında ise 1100m2'lik daha modern bir tesis inşa ederek Power Active Spor Kompleksini açan Çokbilen, aktif olarak Vucüt Geliştirme Merkez Hakem Komitesi Başkanlığını yürütürken milli sporcu olarak halen devam ettiği bu sporda da birçok başarı elde etti.

Hüseyin Çokbilen Vucüt geliştirme spor dalında yurtiçinde ilk KKTC şampiyonluğunu 2012 yılında aldı. Daha sonra 3 kere daha KKTC şampiyonu olan Çokbilen, Mesarya bölgesinden de farklı kategorilerde 5 tane KKTC şampiyonu yetiştirdiğini belirtti. Yurtdışında ise Macedonia İFBB Diamond Cup 2.liği, WABBA 3.lüğü ve Türkiye 5.liği elde etti.

“Bu spora başlamasındaki en önemli etkenlerden biri bireysel bir spor olması ve bu sporu severek yapmasıdır” diyen Çokbilen, “Bir diğer neden ise gençlere iyi bir örnek olup,  sağlıklı ve bilinçli spor yapmalarına yardımcı olmaktır” dedi.

Çokbilen ilerisi için hedeflerini ise Avrupa’da bireysel olarak birincilik almanın en büyük hedeflerinen olduğunu aktardı. Çokbilen ilerleyen zamanlarda Mesarya bölgesinde yeni şampiyon sporcular yetiştirmek istediğini, ayrıca kendi spor salonu olan Power Active Spor Kompleksini de daha da geliştirerek marka değerini güçlendirmek istediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 665 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.