“Hedefim ülkemi onurlandırmak”

“Hedefim ülkemi onurlandırmak”

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Türkiye Kar Milli Takımı’na seçilen Merve Çelebi, 20-22 Aralık tarihlerinde Rusya’da başlayacak olan CEV Avrupa Kar Voleybolu Turu’nda Türkiye adına mücadele edecek.

A+A-

Ülkemizde Lefke Avrupa Üniversitesi forması giyen Merve, duygularını verdiği röportajda aktardı. Çelebi, “Ülkemi temsil etmek de çok gurur verici. Avrupa ve dünya şampiyonası oynadım ve şu anki hedefim dünya şampiyonluğunda derce elde edip ülkemi onurlandırmamdır” dedi.

 

Voleybola nasıl başladı?

Voleybolu ortaokulda Değirmenlik Lisesi’nde eğitim görürken ablasını voleybol oynarken izleyerek sevmeye başladığını belirten Çelebi, “Daha sonra beden eğitimi öğretmenimiz Gülden Oktay voleybola olan sevgimi fark etti. İlk olarak okulun voleybol takımında oynamaya başladım. Daha sonra ise hocamın ön ayak olması ile profesyonel olarak ilk adımımı Vakıflar Spor Kulübü’nde atmış oldum” dedi.

 

“Yabancı transferi ile rekabet oluştu, bizim performansımızı bu daha yukarı çekiyor”

Vakıflar’da voleybola başladığı zaman annesinin en büyük destekçilerinden biri olduğunu aktaran Çelebi, “Daha sonra ise voleybola gönül verdim ve artık aile olarak yaşam tarzımız oldu” ifadelerini kullandı.

Ülke voleybolunda çok fazla yetenekli sporcuların olduğunu ancak kaliteye bakılacak olursa diğer ülkelere göre daha amatörce voleybol oynandığını belirten Çelebi, “Çok fazla yetenekli bireyimiz var ama ileriki yaşlarda gerekli desteği ve tesisi bulamadıkları için kaybolup gittiklerini gözlemliyorum. Ancak şu anki oynadığımız lige baktığımızda kulüpler yabancı transferi yaparak iç rekabeti oluşturuyor ve bu bizim performansımızı daha yukarı çekiyor” dedi.

 

“Hedefim ülkemi onurlandırmak”

“Çamlık Spor’da iki yıl üst üstte yaşadığı Büyük Kadınlar Ligi şampiyonluğu ve Türkiye’de Sinop’ta düzenlenen Plaj Voleybol Ligi’ndeki Türkiye şampiyonluğumu unutamam” diyen Merve Çelebi, “Herkesin mutlaka bir hayali vardır ve bu hayaller doğrultusunda hedeflerini koyar. İlk olarak hedefim Türkiye’de oynayıp şampiyon olmaktı ve bunu da gerçekleştirdim. Daha sonra ise milli takım kapıları aralandı. Avrupa ve dünya şampiyonası oynadım ve şu anki hedefim dünya şampiyonluğunda derce elde edip ülkemi onurlandırmamdır” ifadelerini kullandı.

 

“Çok çalıştım, hiçbir zaman pes etmedim”

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Kar Voleybolu Milli Takımı’na seçildiği zaman neler hissettiği yönündeki soruya Çelebi, “En büyük mutluluklarımdan biride böyle bir şeyin gerçekleşeceğine kimse inanmazdı. Yıllarca bunun hayalini kurdum. En önemlisi çok çalıştım, hiçbir zaman pes etmedim ve bildiğim yolda ilerledim. Tabii ki bu benim için kolay olmadı. Ama emeğimin karşılığını alabilmek çok ayrı bir duygu. Ülkemi temsil etmek de çok gurur verici” dedi.

En başta kendisine en büyük desteği veren ailesine teşekkür eden Merve Çelebi, “Şu anda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığım Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu’na ve formasını terlettiğim Lefke Avrupa Üniversitesi’ne sonsuz teşekkürlerimi iletirim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.