“Hedefim, dünya sıralamasında ilk 10...”

“Hedefim, dünya sıralamasında ilk 10...”

Hem ülkemizde, hem de uluslararası turnuvalarda elde ettiği birçok başarıyla dikkat çeken başarılı tenisçimiz Aren Baybars, YENİDÜZEN’in SPORUN İZİNDE yazı dizisine konuştu, hayatının merkezinde tenis olduğuna vurgu yaptı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Genç yaşına rağmen hem ülkemizde, hem de uluslararası turnuvalarda elde ettiği birçok başarıyla dikkat çeken başarılı tenjiçimiz Aren Baybars, tenisi çok sevdiğini ve gelecek planlaması yaparken tenisi önceliğine koyduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’in ödüllü röportaj serisi SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Baybars, iyi bir tenisçi ve atlet olmak için her zaman çok çalıştığını ifade etti. En büyük hedefinin dünya sıralamalasında ilk 10’da yer almak olduğunu belirten başarılı tenisçi, bu bilinçle hareket ettiğini dile getirdi. İdolünün İspanyol eski yıldız Rafael Nadal olduğunu da kaydeden Baybars, küçük yaşlardan beri Nadal’a karşı özel bir ilgisi olduğunu ve kendini İspanyol yıldıza yakın gördüğünü ifade etti.

Siyasi nedenlerden dolayı Kıbrıs’ın kuzeyindeki sporculara uygulanan ambargolar konusunda da yorum yapan Baybars, “Kendi ülkemizde uluslararası turnuva düzenlenemiyor. Ne yazık ki, diğer sporcuların dahil olduğu imkanlardan biz yararlanamıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


aren-baybars-2.jpg

Öncelikle sizi bir tanıyalım...

“İsmim Aren Baybars. 16 yaşındayım, KKTC doğumluyum. Tenis dalında ülkemizi temsil ediyorum.”

 

Küçük yaşlarda tenis oynamaya başladınız, tenis hayatınızın neresinde?

“Tenise çok küçükken başladım. Başladığımda 3 yaşındaydım. Tenis hayatımın çok önemli bir yerinde. Gelecek planlarım ve kariyer hedeflerim hepsi tenis üzerine kurulu...”

 


 

aren-baybars-3.jpg

Kariyerinizde elde ettiğiniz başarılar nelerdir?

“Bir çok ulusal ve uluslararası turnuva başarılarımın yanı sıra, 14/16/18 yaş kategorilerinde de Türkiye milli takımına girmeyi başardım. Ayrıca çok büyük bir organizasyon olan Davis Cup organizasyonunda hem ülkemizi, hem de Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandım. Bunun yanı sıra ülkemi gençlik olimpiyatlarında da temsil etme şansım oldu.”

 


 

 

Geleceğe dair hedefleriniz nelerdir?

“Öncelikle başarılı bir sporcu ve atlet olmayı hedefliyorum. Buna bağlı olarak da dünya sıralamalarında ilk 10’da yer almayı hedefliyorum. Hedeflerimi gerçekleştirmek adına her zaman çok çalışıyorum.”

 


 

aren-baybars-4.jpg

Kıbrıs'ın kuzeyinde ambargolar olması kariyerinize etki ediyor mu?

“Ambargolar tabii ki diğer spor dalları gibi bizim için de sıkıntı yaratıyor. Tanınmadığımız için uluslararası turnuvalara katılmamız çok zor oluyor. Kendi ülkemizde uluslararası turnuva düzenlenemiyor. Ne yazık ki, diğer sporcuların dahil olduğu imkanlardan biz yararlanamıyoruz.”

 

Birçok ünlü tenisçi var sizin idolünüz hangisi?

“Tenisçilerden idolum Rafael Nadal... Çünkü o da benim gibi solak. Kendimi ona yakın görüyorum ve bütün çocukluğum onun maçlarını izleyerek geçti. Çocukken de hep onun gibi olmak istemiştim”

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey varmı?

“Bana bu fırsatı verdiğiniz için ve bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.”

 

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.