“Hedefim, 2024 Paris Olimpiyatları…”

“Hedefim, 2024 Paris Olimpiyatları…”

Küçük yaştan beri su sporlarıyla uğraşan ve yüzme dalında önemli başarılara imza atan Doğukan Ulaç, YENİDÜZEN’in ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine konuştu, “Birçok başarım var. Sıradaki hedefim Paris 2024 olimpiyatlarına katılmaktır" dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ (2) DOĞUKAN ULAÇ - YÜZME

◉ “Ülkemizde sporda maalesef bir çok eksikliklerimiz var. Tesisleşme konusunda eksikliklerimiz çok fazla, elit sporcuları desteklemek için projeler yok…”

 

◉ “Gençlere vereceğim en güzel tavsiye, hiçbir zaman pes etmemeleri olur”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Yüzme dalıyla küçük yaşlardan beri uğraşmaya başlayan, yaşı ilerledik sonra yüzme branşında gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında rekorlar kıran ve önemli başarılar elde eden Doğukan Ulaç, ülkemizde tesisleşme konusunda birçok eksiklikleri olduğunu söyledi. Her hafta farklı spor dallarında kendini kanıtlamış ve başarılara imza atmış sporcuların konuk olduğu ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatan Ulaç, “Ülkemizde sporda maalesef birçok eksikliklerimiz var. 50 metrelik olimpik yüzme havuzumuz yok. Elit sporcuları desteklemek için projeler yok” dedi.

Sıradaki hedefleri arasında 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan Paris 2024 olimpiyatlarına 10 kilometrede katılmak olduğunu belirten başarılı yüzücü, gençlere de başarılı olabilmeleri için önemli bir tavsiyede bulundu. Ulaç, gençlerin başarılı olabilmesi için bıkmadan çalışmaya gerektiğini sözlerine ekledi.  


Kariyeri rekorlar ve başarılarla dolu…

do-ukan-ulac-1.jpg

  • 2018-2022 Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Şampiyonu
  • 100-200-400-800-1500 metre serbest
  • 200-400 metre karışık KKTC rekorları
  • Türkiye Milli takım ile 10 km Mayıs 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılım

“Hedefim 2021 Paris Olimpiyatları…”

4 yaşımdan bu yana yüzmeyle uğraşıyorum. Bu yaşıma kadar birçok başarı elde ettim. Türkiye milli takımında yüzücüyüm. Yüzmeyi çok seviyorum. Başarılarım var ama daha başarılı olmak için çalışıyorum. Sıradaki hedefim, 10 kilometrede Paris 2024 olimpiyatlarına katılmaktır. Bunun için çok çalışıyorum.”

 

“Tesisleşme konusunda eksikliklerimiz çok fazla”

 “Ülkemizde sporda maalesef bir çok eksikliklerimiz var. Yüzme dalından örnek verecek olursam;  50 metrelik olimpik yüzme havuzumuz yok. Tesisleşme konusunda eksikliklerimiz çok fazla, elit sporcuları desteklemek için projeler yok… Özellikle tesisleşmeye büyük özen gösterilmelidir.”

 

“Gençler her zaman çalışsın”

“Gençlere vereceğim en güzel tavsiye, hiçbir zaman pes etmemeleri olur. Gençler hedeflerine ulaşmak için bıkmadan, usanmadan her zaman çalışsınlar.”

do-ukan-ulac-2.jpg


Türkiye’yi Makedonya’da temsil edecek

Ulaç, yüzme kariyerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ulaç, dün Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Alanya’da düzenlenen Türkiye Bireysel Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışmaları’nda 10 kilometrede birinci olma başarısı gösterdi. 1:49.30’luk derecesi ile genel klasman birincisi olan Ulaç, Türkiye’yi Makedonya’da düzenlenecek Ohrid International Swimming Marathon organizasyonunda 25 kilometrede temsil etme hakkı kazandı.

4-023.jpg

Doğukan Ulaç Kimdir?

Küçük yaşlardan beri uğraşıyor…

Yüzme branşının başarılı ismi Doğukan Ulaç, 22 Ekim 1996 Girne’de doğdu. Yüzmeye 4 yaşında başladı, 13 yaşında Türkiye’ye gitmeye başlayan milli bir yüzücüdür. Ulaç, 4 yaşında yüzmeye başladı ve şuan Türkiye milli takımında yüzüyor… Yüzme dışında ilgilendiği pek fazla spor dalı yok. Ulaç, küçük yaşlarda basketbol da oynamıştı.

do-ukan-ulac-6.jpg

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.