Hedef yine altın madalya

Hedef yine altın madalya

Geçtiğimiz hafta CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain etabında şampiyon olan Merve’li Türkiye’de hedef değişmedi

A+A-

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından geçtiğimiz hafta Avusturya’da ilk etabı düzenlenen Avrupa Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun Wagrain’deki ikinci etabı cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ile geçtiğimiz hafta şampiyon olan Merve Çelebi ve arkadaşlarının hedefi ikinci etabı da ilk sırada tamamlamak.

 

Takım sayısı arttı

Geçtiğimiz hafta oynanan ilk etaba göre bu etapta takım sayısı arttı. 8 takımın yer aldığı ilk etabın ardından ikinci kez aynı yerde oynanacak olan etapta bu sefer 16 takım mücadele edecek. Takım sayısının artmasından sonra bu seferki mücadelenin dörderli gruplar halinde yapılması bekleniyor. Organizasyonun statüsü ile ilgili toplantı bugün yapılacak.

 

Merve ve arkadaşları yine bir numaralı seri başı

Organizasyonun ilk etabına bir numaralı seri başı olarak giren Merve’li Türkiye, ikinci etapta da bir numaralı seri başı olarak mücadele edecek.

Uluslararası organizasyonlarda sporcuların elde ettiği başarıların puansal karşılığı olarak ilk etapta 1020 puanla mücadele eden Merve Çelebi, Bahanur Şahin ve Simge Yalçın’ın 340’ar puanı bulunuyor.

 

Geçtiğimiz hafta ilk altın madalya gelmişti

Son üç yıldır Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ile gerek CEV gerekse Dünya Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen kar voleybolu organizasyonlarına katılan Merve Çelebi ve arkadaşları, birçok kez kürsüye çıkmış, üçüncülük ve ikincilikler elde etmişti. Geçtiğimiz hafta Wagrain’de düzenlenen organizasyonda kazanılan şampiyonluk, ilk altın madalyayı da getirmiş oldu.

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.