Hedef çeyrek final

Hedef çeyrek final

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı, Japonya’da Dünya Kupası’na katılacak.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuarı tarafından geliştirilen NEUIslanders robotik futbol takımı bu yıl Japonya da 20’ncisi düzenlenecek Robotik Dünya Kupası için hazırlıklarını sürdürüyor.

Dünyanın en prestijli robotik turnuvası olarak bilinen ve bu yıl Japonya’nın Nagoca kentinde 25-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak turnuvaya 6’ıncı kez gitme başarısı gösteren NeuIslanders Robotik Futbol Takımı’nın, 21 Temmuz’a kadar her gün Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri binası Robotik Laboratuvarında yaptığı antrenmanların halka açık olduğu belirtildi.

 

Yapay zeka geliştirildi

Üç nesil olarak geliştirilen ve mekanik parçalar ile elektronik devreleri Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Laboratuarı’nda dizayn edilerek üretilen NEUIslanders takımı robotlarının yapay zekası ise yeniden geliştirildi.

Takımın yapay zekasından sorumlu olan Nurullah Akkaya bir önceki turnuvadan sonra uzun süre boyunca takımı yöneten yapay zekanın daha da geliştirildiğini bir çok kısmının yeniden yazıldığını belirtti.

Akkaya, “Daha önceki senelerde defansif bir oyun sergileyip rakiplerinin hata yapmasını bekleyen yapay zeka bu sene daha agresif bir oyun anlayışı ile sahada olacak ve rakiplerini hataya zorlayacak” dedi.

 

Aytaç: “Hedefimiz Çeyrek Final”

Dünya Kupası için 21 Temmuz'da adadan ayrılacaklarını belirten takım kaptanı Ersin Aytaç, 6. kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Yakın Doğu Üniversitesi bayrağını dünyanın en büyük robotik organizasyonunda dalgalandırmaktan gurur duyduklarını söyledi.  

Aytaç, hedeflerinin çeyrek final kupası oynamak olduğunu belirterek, başarılı bir sonuçla dönmek için en iyi şekilde organize olacaklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.