Hangi takım, Play-out dışında nasıl kalır?

Hangi takım, Play-out dışında nasıl kalır?

Hafta sonu oynanacak Süper Lig’in son haftasında Göçmenköy, Çetinkaya ve Hamitköy’den biri Play-out dışında kalacak

A+A-

AKSA Süper Lig’de normal sezonun son haftası olan 30. ve son hafta Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. Ligde şampiyon Mağusa Türk Gücü ile beraber ilk dört sıranın netleşmesi, ligden ihraç edilen Miracle Değirmenlik’in ardından Gönyeli’nin de bir alt lige düşmesi sonrası China Bazaar Gençlik Gücü ve Türk Ocağı’nın Play-out oynaması kesinleşmişti. Ligin son haftasında gözler Play-out dışında kalacak son takımın kim olacağında olacak. Hamitköy, Çetinkaya ve Göçmenköy’den bir tanesi Play-out dışında kalarak sezonu tamamlayacak. Peki hangi takım, hangi senaryo ile Play-out dışında kalabilir? Haberimizde bunu derledik.

 

Göçmenköy Play-out dışında nasıl kalır?

Play-out hattının henüz üzerinde averajla 10. sırada bulunan Göçmenköy, ligin son haftasında Küçük Kaymaklı’yı konuk edecek. Göçmenköy bu maçta galip gelmesi halinde aynı puanla ardında bulunan Çetinkaya galip gelse bile ikili averajda rakibine karşı üstün olduğu için lige tutunmuş olacak. Bu senaryo Göçmenköy’ün Play-out dışında kalabilmesi için en yalın senaryo. Göçmenköy eğer mağlup olursa Çetinkaya’nın da mağlup olmasını, Hamitköy’ün puan kaybetmesini bekleyecek. Göçmenköy’ün rakipleri ile olası puan eşitliğinde ikili averajda Çetinkaya’ya karşı üstünlüğü bulunurken, Hamitköy karşısında üstünlüğü bulunmuyor.

 

Çetinkaya lige nasıl tutunur?

Çetinkaya’nın ligin son haftasında Play-out dışında kalabilmesi için Göçmenköy’ün puan kaybetmesi ve kendisinin Mesarya deplasmanında galip gelmesi gerekiyor. Çetinkaya berabere kalması halinde Göçmenköy’ün mağlup olmasını ve Hamitköy’ün puan kaybı yaşamasını beklemek zorunda. Çetinkaya’nın rakipleri ile olası puan eşitliğinde Hamitköy’e karşı üstünlüğü bulunurken, Göçmenköy’e karşı bulunmuyor.

 

Hamitköy’ün ihtimali

Puan anlamında Göçmenköy ve Çetinkaya’nın iki puan gerisinde bulunan Hamitköy’ün ligin son haftasında daha önce Play-out oynaması kesinleşen Gençlik Gücü karşısında mutlak galip gelmesi gerekiyor. Hamitköy bu maçı kazanması durumunda Göçmenköy ve Çetinkaya’nın mağlup olmasını beklemek durumunda. Hamitköy, Gençlik Gücü maçını kazanamaması halinde kesin olarak Play-out oynayacak ekiplerden olacak. İkili averajlarda Hamitköy’ün Göçmenköy’e karşı üstünlüğü bulunurken, Çetinkaya’ya karşı bulunmuyor.

 

Üçlü averaj olasılığı

Ligin son haftasında alınacak sonuçlara göre Göçmenköy, Çetinkaya ve Hamitköy’ün 27’şer puana ulaşma ihtimali de mevcut. Bu durumda üçlü averaja bakılacağından takımların kendi aralarında elde ettikleri sonuçlar büyük önem arz ediyor. Şöyle ki; Çetinkaya bu maçlarda toplamda 7 puan aldığı için üçlü averajda lige tutunacak ekip olacak. Üç takımın arasında oynanan maçlarda Hamitköy 6, Göçmenköy ise 4 puan toplayabildi.

 

TAKIMLAR                  O         G         B          M        A         Y          AV       P

10. Göçmenköy           28        7          5          16        41        60        -19       26


11. Çetinkaya              28        7          5          16        31        58        -27       26

12. Hamitköy               28        7          3          18        34        53        -19       24

13. Türk Ocağı            29        7          2          20        34        56        -22       23

14. CB G. Gücü           28        5          7          16        31        59        -28       22

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.