Hamitköy’de hedef Haziran

Hamitköy’de hedef Haziran

Süper Lig ekiplerinden Hamitköy, ülkedeki sağlık şartları el verdiği takdirde ara verdiği çalışmalarına Haziran ayında devam etmek istiyor.

A+A-

Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyzade Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir programında konuşan Hamitköy Teknik Direktörü Ahmet Sakallı, Eylül’ün ikinci haftasında futbol başlayacakmış gibi planlamalarını yaptığını kaydetti.

 

Sakallı: Umarım ikinci bir yılı kaybetmeyiz

Covid-19’dan dolayı kaybedilen bir yıl olduğunu, temennisinin ikinci bir yılı daha kaybetmemek olduğunu belirten Sakallı, “Umarım bu salgın hem ülkemizi ve dünyayı terk eder ve önümüzü görürüz” dedi. Toplumun Covid-19 ile birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğini işaret eden Sakallı, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına toplum olarak kavrayıp, çok iyi uygulamalıyız. Devlet yetkilileri de bir an önce aşı konusunu çözmesi temennisindeyim” dedi.

 

“Planlamamızı yaptık”

Her kulübün olduğu gibi kendilerinin de futbola yönelik planlamaları olduğunu söyleyen Ahmet Sakallı, “Haziran başı start vermeyi düşünüyoruz. Aralık başı başlattığımız bir program vardı. Aralık ve ocak aylarında çalışmalarımızı sürdürdük. Bu dönemde 5 hazırlık maçı yaptık. O süreci o şekilde değerlendirdikten sonra salgının artmasından dolayı ara verdik. Bireysel antrenmanları yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

BAL’a giden oyuncular konusu

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e giden oyuncular konusunda kendisinin de rahatsızlığı olduğunu ifade eden Sakallı, “Bizim de oyuncularımız arasında BAL ligine giden oyuncularımız oldu. O konuda biraz rahatsızlığım var. Yıllarca emek verdiğiniz oyuncu, Türkiye’ye gidip şansını deneme kararını veriyor. Sizin sadece eliniz kolunuz bağlı kalıyor. Başarılı olmasından başka bir dilekte bulunamıyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

“Sadece 1 oyuncumuz kiralık. Diğer oyuncularımız altyapıdan”

Hamitköy olarak çok büyük ve güçlü sponsorlarının olmadığını kaydeden Ahmet Sakallı, “Çok büyük rakamlarla Süper Lig’de mücadele etmiyoruz. Bizim sponsorumuz başkanımız Evren Mannaş. Ben onunla uzun yıllar altyapıda beraberdim. Kendisi bize yöneticilik yapıyordu. Kendisi başkan olunca ben de A takımda görev yapmaya başladım. Son beş yılda Hamitköy A Takımı’nda 11 oyuncunun 8’i kiralıktı. Şu anda kiralık sayısı sadece 1 oyuncu. 2020-21 sezonunu kurarken sadece bir oyuncu almıştık. Diğer oyuncular bonservisli oyuncumuz” diyerek kadro yapısından da bahsetti.

 

“Futbola dönmek için her şeyimiz hazır”

Güzel bir ekipleri olduğunu aktaran genç teknik adam, altyapıdan gelen oyunculara bol bol şans verdiklerini, birlikte mücadele etmeyi sevdiklerini söyledi. “Ben de altyapıdan geldiğim için onlar için bir avantaj. Çünkü hepsini çok iyi tanıyorum” diyen Sakallı, “1. Lig’den Süper Lig’e çıkarken çok fazla transferle çıkmadık. Geçtiğimiz yılki hedefimiz ligde kalıcı olmaktı. Yine fazla transfer yapmadan gençlerimizle mücadele ederek Play out’ta ligde kalmayı başardık” açıklamasını yaptı.

Sakallı, yaptıkları planlama çerçevesinde Haziran başından itibaren 60 antrenman ve 16 hazırlık maçı ile Eylül’ün ikinci haftasına yönelik planlamalarını yaptıklarını belirterek, “Bir aksilik olmazsa, tekrar futbola dönersek her şeyimiz hazırdır” dedi.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.