Hakemlerden ‘şiddet’ protestosu

Hakemlerden ‘şiddet’ protestosu

Hakemler kendilerine yönelik sözlü ve fiziksel şiddeti bu hafta oynanacak müsabakaları 5 dakika geç başlatarak protesto edecek.

A+A-

Hakemler son haftalarda kendilerine yönelik artan sözlü ve fiziksel şiddeti hakemler protesto edecek. Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği (KTFHGD) yaptığı yazılı açıklamada olayları ‘şiddetli kınama’ adına tüm maçlarda hakemlerin siyah bant takarak maçları 5 dakika geç başlatacağını duyurdu.

KTFHGD Başkanı Niyazi Nizam imzası taşıyan açıklama şu şekilde:

“Hakemlere yönelik gerek sözel gerekse fiziksel şiddetin artması bizleri ciddi şekilde endişelendirmektedir. Özellikle, kulüp yöneticilerinin şiddeti önlemesi gerekirken, şiddetin ana rolünü üstlenmesi, Kıbrıs Türk futbolu için ciddi riskler oluşturmaktadır. Bir kulüp yöneticisinin hakeme yönelik ağıza alınmayacak küfürleri sarf etmesi veya bir kulüp başkanının hakemi fütursuz bir şekilde darp etmeye çalışması, bardağın taşmasına sebep olmuştur.

Seyirciler arası gerginliği anında engelleyen polis mensupları ise, hakemlere yönelik yapılan saldırıları zamanında müdahale edemediklerini görmekteyiz.

Futbolun hakemsiz oynanmayacağı unutulmaması gerekir. Bizlere yönelik yapılan her türlü şiddetin önlenmesi en büyük arzumuzdur. Bu konuda tüm tarafların sorumlu davranış içinde olmalarını ümit ediyoruz.

Bu sebeple, şiddeti kınama adına hafta sonu oynanacak tüm maçlara siyah bant takıp, maçları “5 dakika” geç başlatacağız.”

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.