Güzelyurt’ta derbi zamanı

Güzelyurt’ta derbi zamanı

Lige tutunma mücadelesi veren Baf Ülkü Yurdu ve Binatlı hafta sonu derbi mücadelesinde karşılaşacak

A+A-

Aksa Süper Lig’in 20. Haftası Güzelyurt derbisine sahne olacak. Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı, cumartesi günü saat 14.00’te Güzelyurt, Üner Berkalp Stadı’nda karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı 3-0’lık skorla Binatlı kazanmıştı. 13 ve 14’üncü sırada birer puan farkla yer alan ve küme düşme korkusunu hisseden iki takım, ligdeki konumlarına bakmaksızın derbi mücadeleyi galibiyetle tamamlama hedefinde.

 

Baf Ülkü Yurdu, Binatlı ile en az gol atan takım

Süper Lig’in 19. haftasında ligin son sırasında yer alan Girne Halk Evi’ni deplasmanda mağlup eden Baf Ülkü Yurdu, üç maç aradan sonra hanesine 3 puan yazdırdı. Ligin ikinci yarısında oynadığı dört karşılaşmadan 4 puan çıkaran Ülkü Yurdu, Binatlı ile beraber ligin en az gol atan (13) iki takımından biri. Elde ettiği 11 puanla Binatlı’nın bir puan üzerinde 14. sırada yer alan Ülkü Yudu, ligde kalesinde en fazla gol gören ikinci takım (40) konumunda.

 

Binatlı sekiz maçtır galibiyete hasret

Ligde bu hafta derbide Baf Ülkü Yurdu ile karşılaşacak olan Binatlı’da galibiyet hasreti 8 maça çıktı. Ligin ikinci devresinde iki beraberlikle 2 puan alabilen yeşil sarılı ekip, en son 11. haftada Girne Halk Evi’ni 2-1 yenerek üç puan alabilmişti. Baf Ülkü Yurdu ile ligin en az gol atan (13) iki takımından biri olan Binatlı, ligde kalesinde en fazla gol gören (38) üçüncü takım konumunda.

 

En golcüler yabancılar

Ligin en az gol atan iki takımı olan Baf Ülkü Yurdu ve Binatlı’da en çok gol kaydeden isimler ise yabancı oyuncular oldu. Baf Ülkü Yurdu’ndan Osita Obiekwe (4), Binatlı’dan İsmael Kone (5) takımın en çok gol atan oyuncuları konumunda. Ülkü Yurdu’ndan ikişer gol atan Hasan Sedatgil ve Osman Yıldız’ın yanı sıra Binatlı’dan ikişer gol atan Ali Özbahar ve Mustafa Süzgen ise skora katkı yapan diğer oyuncular.

 

Golsüz derbi yok

İki takım arasında 2016-17 sezonundan bu yana biri Play-out mücadelesi olmak üzere oynanan 10 karşılaşmada en az 1, en fazla 6 gol atıldı. Oynanan 10 karşılaşmanın sonuçları şu şekilde:

 

2021-22 Sezonu

5. Hafta: Binatlı – Baf Ü. Yurdu: 3-0

 

2019-20 Sezonu

14. Hafta: Baf Ü. Yurdu – Binatlı: 2-1

29. Hafta: Binatlı – Baf Ü. Yurdu: 2-4

 

2018-19 Sezonu

3. Hafta: Binatlı – Baf Ü. Yurdu: 1-4

18. Hafta: Baf Ü. Yurdu – Binatlı: 3-3

Play-out: Baf Ü. Yurdu – Binatlı: 2-0

 

2017-18 Sezonu

1. Hafta: Baf Ü. Yurdu – Binatlı: 1-0

16. Hafta: Binatlı – Baf Ü. Yurdu: 1-1

 

2016-17 Sezonu

3. Hafta: Baf Ü. Yurdu – Binatlı: 4-2

18. Hafta: Binatlı – Baf Ü. Yurdu: 1-2

Bu haber toplam 598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.