Güzelyurt’ta derbi ateşi yanacak

Güzelyurt’ta derbi ateşi yanacak

Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı ligin 14’üncü haftasında karşılaşıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in 14’üncü haftasında yarın akşam Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı Üner Berkalp Stadı’nda kozlarını paylaşacak. İki Güzelyurt ekibinin mücadelesine sahne olan bu tatlı rekabette son yıllarda Baf Ülkü Yurdu üstünlüğü göze çarpıyor.

 

Binatlı çıkışta, Baf Ülkü Yurdu düşüşte…

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Baf Ülkü Yurdu, son haftalarda istediği sonuçları alamıyor. Baf Ülkü Yurdu, ligde oynadığı son 5 karşılaşmada sırasıyla 2 galibiyet, 2 mağlubiyet 1 de beraberlik alsa da, 3 haftadır kazanamıyor. Binatlı ise ligde oynadığı son 5 karşılaşmada sırasıyla 2 galibiyet, 2 beraberlik 1 de mağlubiyet aldı. Sarı yeşilli ekip, son haftalarda aldığı puanlarla dikkat çekiyor. Bu karşılaşma öncesinde Baf Ülkü Yurdu, son haftalarda düşüşte olsa da, ligde rakibine karşı üstün durumda. Baf Ülkü Yurdu 13’üncü hafta sonunda 20 puanla 8’inci sırada bulunurken, Binatlı 12 puanla ligin 12’nci sırasında yer alıyor.

 

Son yıllarda Baf Ülkü Yurdu üstünlüğü

İki ekibin son 3 sezonda oynadığı lig karşılaşmalarında Baf Ülkü Yurdu üstünlüğü bulunuyor. Son 6 karşılaşmada Baf Ülkü Yurdu’nun 3, Binatlı’nın 1 galibiyeti bulunurken, 2 maçta da eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda Baf Ülkü Yurdu rakibine 14 gol atarken, Binatlı ise rakip kaleye 9 gol kaydetti.

 

Güzelyurt’ta hayat duruyor

Üner Berkalp Stadı’nın ışıklandırılmasıyla son 3 sezondur iki ekibin birlikte oynadığı tüm maçlar oynandı. Son yıllardaki Baf Ülkü Yurdu – Binatlı karşılaşmalarında deyim yerindeyse hayat duruyor. İki ekibin son yıllarda oynadığı tüm maçlarda da Üner Berkalp Stadı’nın tribünleri doldu.

kucuk.jpg
İki ekibin son yıllarda oynadığı tüm maçlarda da Üner Berkalp Stadı’nın tribünleri doldu.

 

Davutoğlu: “İki ekibin de puana ihtiyacı var, zor maç olacak”

Baf Ülkü Yurdu teknik patronu Gökmen Davutoğlu, yarın akşamki maç hakkında YENİDÜZEN’e düşüncelerini aktardı. Davutoğlu; “İki ekip arasında yıllardan beridir tatlı bir rekabet var. Bu maç Güzelyurt için çok önemli bir karşılaşmadır. Ligde rakibimize göre daha rahat bir konumda olsak da, biz de play-out çizgisine yakınız. O yüzden mutlak kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. İki ekip de ligdeki konumu itibariyle puana ihtiyacı var. Zor bir maç olacağı kesin. Atanda sarı kart cezalısı olmasından dolayı bu maçta forma giyemeyecek. Hasan Sedatgil ve Yankı’nın da hafif sakatlıkları bulunuyor. Durumları maç saati belli olacak. Mutlak kazanmamız gereken bir maç. Rakibimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Karayel: “Derbi maçlarının havası bir başkadır”

Binatlı teknik direktörü İltaç Karayel de YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, rakipleri Baf Ülkü Yurdu’nun son haftalarda aldığı sonuçlara aldanmadan maça çıkacaklarını belirterek, derbi maçlarının her zaman zor geçtiğini ve bu tip karşılaşmaların havasının başka olduğunu ifade etti. Karayel; “Ülkedeki olumsuz hava şartlarına bu maça ilginin yoğun olacağını bekliyorum. İki ekip de, ligde rahat bir konumda yer almak istiyor. O yüzden iki ekip de bu maça oldukça önem gösteriyor. Hafta boyunca tüm çalışmalarımızı maçı kazanma yönünde yaptık. Bu maç bizim için çok önemli. Benham Habibi, Berkem ve Alaattin’in küçük sakatlıkları bulunuyor. Durumları maç saati netlik kazanacak. Son haftalarda yakaladığımız çıkışı bu maçta da sürdürme hedefindeyiz. Rakibimiz, son haftalarda kötü sonuçlar alıyor. Bu kötü sonuçlara aldanmamak lazım. Derbi maçlarının havası başka olur. Temennim, izleyenlere iyi bir futbol maçı izlettiririz” ifadelerini kullandı.

baf---baintli-infografik.jpg
Baf Ülkü Yurdu - Binatlı maçlarının son yıllardaki istatistikleri...

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.