Güreşte ödüller verildi

Güreşte ödüller verildi

KKTC Güreş Federasyonu Ödül töreni 25 Ocak 2022 Salı günü saat 18.00’de Tabipler Birliği Lokali’nde Lefkoşa’da yapıldı.

A+A-

Gecenin açılış konuşmasını Güreş Federasyonu Başkanı Mehmet Öznacar yaptı. Başkan konuşmasına 2021 yılı içerisinde güreş camiasının kaybettiği Ertan Azer, Mertdoğan Soyalan ve Emre Genç’i andı ve Allah’tan rahmet ailelerine de sabır dileyerek başladı.

2021 yılı içerisinde pandemiden dolayı güreş sporunu yeterince yapamadıklarını ancak plaj güreşi şeklinde yaparak güreşe önemli bir ivme kazandırdıklarını söyleyen Öznacar, ayrıca kurslarını başarı ile bitiren 14 yeni güreş antrenörüne de belgelerinin verileceğini ve güreş camiasının altyapı çalışmalarına devam edeceğini söyledi.  

mev-3093.jpg

Geceye Eski Güreş Federasyonu Başkanı Hüseyin Kavaz, Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek, merhum Mertdoğan Soyalan’ın eşi, merhum Etran Azeri’in eşi, davetliler ve sporcular katıldı.

Gecede federasyonun 50. yılı anısına plaket takdim edildi. Ayrıca 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilen Mertdoğan Soyalan Büyükler Plaj Güreşi Şildi ile Ali Kani Kanol Yıldızlar Plaj Güreş Şildi şampiyon olan takımlara takdim edildi. Bu müsabakalar sonucunda ilk 4 dereceye giren takımlara da kupaları verilirken antrenörlük kursunda başarılı olan isimler de belgelerini aldı.

mev-3173.jpg

50. Yıl Anı Plaketi takdim edilenler

YDÜ Spor Kulübü, Lefkoşa Güreş Kulübü, Korkuteki Spor Kulübü, DAÜ Spor Kulübü, Büyükkonuk İsmet Atlı Spor Kulübü, Gayretköy Spor Kulübü, Ottoman Spor Kulübü, Şahlan Spor Kulübü, Yücel Hatay, Mehmet Refikoğlu, Mustafa Evliya, Güreşseverler Derneği, Can Avcı, Erhun Tekakpınar, Ömer Çavuşoğlu, Volkan Avcı, Ercan Köse, Halil İ. Kurt, Serkan Köse, Bülent Efekan, Merhum Ertan Azer (yerine Nurten Azer), Gürtap Davutoğlu, Mesut Ayar, Erol Avunç, Kemal Bayraktar, A. Cengiz Öktem, Savaş Şeker, Reşat Tekin, Merhum Mertdoğan Soyalan (yerine Eşi Hatice Soyalan), Oruç Ertürk, Sevim Kurt

mev-3093-001.jpg

Plaj güreşi şampiyonaları

 

Yıldızlar Plaj Güreşi

1. Büyükkonuk Beldesi İsmet Atlı Spor Kulübü

2. Şahlan Spor Kulübü

3. YDÜ Spor Kulübü

4. Ottoman spor Kulübü

 

Büyükler Plaj Güreşi

1. Doğu Akdeniz Üniversitesi

2. Yakın Doğu Üniversitesi

3. Büyükkonuk Beldesi İsmet Atlı Spor Kulübü

4. Gayretköy Spor Kulübü

mev-3077.jpg

Antrenörlük kursunda başarılı olanlar

Adnan Özcevher, Ali İsa Karlankuş, Cem Özdemir, Cemal Sağır, Ekim Özgüvenli, Fetullah Erol, Fevzi Kurumanastırlı, İbrahim Yücel, Kubilay Çil, Murat Göztaş, Özper Özorun, Sezgin Özüzmez, Veli Tokdemir, Yavuz Çiftçi

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.