Güneyde yeni stadyum hizmete giriyor

Güneyde yeni stadyum hizmete giriyor

Kıbrıs’ın güneyinde inşaatı tamamlanan Alfamega Stadyumu, Perşembe günü hizmete açılacak.

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), Güney Kıbrıs 1. Ligi’nin 15. hafta maçı olan Apollon Limasol – Doxa karşılaşmasının yeni statta oynanacağını duyurdu.

1975 yılından bu yana hizmet veren Tsirio Stadı’nda müsabakalarını oynayan Limasol kulüpleri, stadın artık çağın gereksinimlerine yanıt vermemesi sonrasında yeni stat fikrine yeşil ışık yaktı. İlk olarak Limasol kulüpleri AEL ve Aris’in ortak olarak hayata geçirmek için adım attığı statta daha sonra bir diğer aynı şehrin kulübü Apollon da dahil oldu. Kulüpler artan inşaat maliyetini karşılamakta zorlanınca Kıbrıs Spor Organizasyonu’nun (KOA) desteği ile stat tamamlandı.

limassol-arena10.jpg

İlk olarak 2021 yılı ortasında tamamlanması planlanan stadın açılışı bir yıl gecikirken, bu süre zarfında 12 bin 600 kişilik kapasite, seyircilerin daha rahat bir şekilde müsabakaları takip edebilmeleri için 10 bin 300’e düşürüldü. Maliyeti 31,3 milyon Euro olan Alfamega Stadyumu, özelde Limasol merkezli AEL, Apollon ve Aris kulüplerine, genelde ise uluslararası müsabakalara hizmet verecek.

limassol-arena07.jpg

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.