Güneyde spor yapana ödül yok

Güneyde spor yapana ödül yok

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Ödül Yönetmeliğine göre Kıbrıs’ın güneyinde spor hayatını sürdüren sporcu, antrenör, hakem ve yöneticilere ödül verilmeyecek

A+A-

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) bugün Olimpizm Ödül Töreni düzenliyor. Komitenin 15 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren Ödül Yönetmeliğine göre Kıbrıs’ın güneyinde spor hayatını sürdüren sporcu, antrenör, hakem ve yöneticilere ödül verilmemesi kararlaştırıldı. Yönetmelikte ayrıca “Cumhuriyet Altını Ödülü Kriteri” ve “Kariyerini Yurt Dışında Sürdüren KKTC Vatandaşı Sporculara Verilecek Yurt Dışı Maddi Katkı Kriterleri” kapsamında da Kıbrıs’ın güneyinde spor hayatını sürdürenlere ödül verilmeyecek.

Bugün saat 20.00’de Acapulco Otel’de gerçekleştirilecek Olimpizm Ödül Töreninde 69 kişiye ödül verilecek. Ayrıca olimpik branşlarda 15 sporcuya Cumhuriyet Altını takdim edilecek. Kıbrıs’ın güneyinde olimpik branşlarda başarı ile mücadele eden Kıbrıslı Türk sporcular olmasına rağmen yönetmelikten dolayı bu isimler ödüllerden mahrum bırakılacak. Yıllar sonra aktif hale getirilerek özellikle federasyonları yeniden bünyesine dahil eden KKTC MOK’un yayınladığı bu yönetmelik, spor kamuoyunda “Olimpizm ruhuna” aykırı olarak spor nitelendiriliyor.

 

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hariç” ifadesi yer alıyor

KKTC MOK Ödül Yönetmeliğinde söz konusu ödülü alabilecek kişilerin kriterleri şu şekilde açıklandı:

 

 “Özellikle olimpik spor branşlarında ve olimpik olmayan diğer spor branşlarında, KKTC milli takımlarında ve/veya bireysel milli temsiliyetlerde yer alan, doping ve/veya yüz kızartıcı herhangi bir suçtan ceza almamış olan, KKTC’nin olimpik programlara dahil edilinceye kadar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) hariç Türkiye milli takımları ve diğer üçüncü ülke takımları ile Olimpiyatlar, Dünya Şampiyonaları, Avrupa Şampiyonaları, Balkan Şampiyonaları, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Avrupa Oyunları, Gençlik Olimpiyatları ve uluslararası resmi federasyonlar tarafından düzenlen resmi spor yarışmalarına katılarak ülke sporunu başarıyla temsil eden KKTC vatandaşı sporcular / antrenörler / hakemler / yöneticiler arasından KKTC MOK Yönetim Kurulu tarafından seçilen kişilere verilebilir.”

Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.