Güneyde Avrupa kotası netleşti

Güneyde Avrupa kotası netleşti

Kıbrıs’ın güneyinde futbolda UEFA organizasyonlarında yer alacak olan takımlar cumartesi günü oynanan kupa finalinin ardından netlik kazandı.

A+A-

Omonia, Anorthosis, Apollon ve AEL, 2020-21 sezonundaki başarılarına göre UEFA organizasyonlarında yer alacak ekipler oldu.

Kıbrıs Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Omonia, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön elemeden katılacak. Bu eleme turu 20/21 ve 27/28 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Anorthosis, Apollon ve AEL, bu yıl hayata geçirilecek UEFA’nın yeni organizasyonu Konferans Ligi’nde mücadele edecekler. Üç takım da 22 ve 29 Temmuz tarihlerinde oynanacak ikinci ön eleme turunda gruplara katılma mücadelesine başlayacak.

Dört takımın tamamı da grup mücadelesinde yer alabilmesi için ikinci, üçüncü elemelerin yanı sıra Play-off turunu geçmesi gerekiyor. Omonia Play-off turuna kadar gelip bu turda elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Üçüncü ön eleme turunda elenmesi halinde ise UEFA Avrupa Ligi’nin Play-off turunda gruplara katılmaya çalışacak. Bu turda elenmesi durumunda ise Konferans Ligi gruplarına katılacak.

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.