Green Pedal’dan kentsel dönüşüm atılımı

Green Pedal’dan kentsel dönüşüm atılımı

Faaliyetleri ve hayata geçirdiği Bike & Coffee Shop projesi ile dikkatleri üzerine çeken Green Pedal Bisiklet Kulübü, bu kez de yeni bir komite oluşturdu.

A+A-

Green Pedal, “Yolumuz AÇIK , Ada'mız YEŞİL olsun” sloganıyla Green Pedal Kentsel Dönüşüm Komitesi kuruldu.

Komitenin kurulma amacı ile ilgili yapılan açıklamada, ülkemizde bisiklet farkındalığı, her ne kadar giderek artsa da, yeterli düzeyde olmadığına vurgu yapıldı. Sadece spor amaçlı değil, ulaşım amaçlı da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerekliliğinin altı çizilerek, ülkemizin ne şehir içi ne de şehirlerarası yolların buna müsait olmadığı belirtildi. “Büyük değişikliklerin yapılması ütopik bir hedef gibi görünse de bir yerden başlamak şarttır” düşüncesiyle Green Pedal olarak bu konuda sorumluluklarının olduğu düşüncesi ile yola çıkıldığı ifade edildi.

 

Yaşanabilir, çevreci, modern yapı

“Her fırsatta, sadece bir spor kulübü değil, bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzu vurgulanarak, hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda, katkı koymak isteyen herkesle çalışmaya hazırız” ifadeleri belirtilen açıklamada, komitede çeşitli meslek gruplarından gönüllüler bulunulduğuna dikkat çekilerek, “Tek amacımız; ülkemizin daha yaşanabilir, daha çevreci ve daha modern bir yapıya kavuşmasıdır” denilerek “Ada'mıza ve hepimize hayırlı olsun” denildi.

Green Poedal Cycling Kentesel Dönüşüm Komitesi şu isimlerden oluştu: Ahmet Hıdıroğlu, Hasan Kaymakam, Kerem Eti, Pınar Sabancı, Sevgi Baykan Gülhan, Özgür Gülhan, Mehmet Öngün, Sercan Tekkan, Hüseyin Erdoğdu.

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.