Gözyaşları ile futbolu bıraktı

Gözyaşları ile futbolu bıraktı

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Sergio Aguero, futbolu bıraktığını açıkladı

A+A-

Kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle bir süredir tedavi gören Sergio Aguero, yeşil sahalara veda etti. 33 yaşındaki oyuncu, futbolu bıraktığını açıklarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Manchester City'yle sözleşmesi sona erdikten sonra bonservissiz Barcelona'ya transfer olan Sergio Aguero, düzenlenen basın toplantısında kararını duyurdu.

 

Aguero: Bu bir sağlık sorunu, benim için en doğru karar

Aguero kararını şu sözlerle açıkladı, "Başından beri beni destekleyen aileme teşekkür ederim. Futbol oynamak her zaman hayalimdi, Avrupa'ya gideceğimi hiç düşünmemiştim. Bu hayatımda verdiğim en zor karardı. Bir umut olup olmadığını görmek için mümkün olan her şeyi yaptım ama değişen bir durum olmadı. Bu bir sağlık sorunu, benim için en doğru karar. Profesyonel olarak futbol oynamayı bırakmaya karar verdim. Çok zor bir dönem ama bu kararı aldığım için de çok mutluyum. Çünkü en önemli şey sağlığım. Nedenini zaten biliyorsunuz, kalp sorunum vardı. Ayırt etmeksizin herkese, formalarını giydiğim Atletico Madrid, Manchester City ve Barça'ya şükranlarımı sunuyorum."

266686421-318712920258460-7773845096389226912-n.jpg

City’de adını futbol tarihine yazdırdı

Özellikle İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'deki performansıyla adını futbol tarihine yazdıran Sergio Aguero, bu kulübün en golcü futbolcusu oldu.

City ile 390 maçta 260 gol atan Arjantinli, İngiltere Premier Lig tarihinin de en golcü dördüncü futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor. 275 lig maçında 184 gol atan Aguero, Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) ve Andrew Cole'u (187) takip ediyor.

Kun Aguero, İspanya'da forma giydiği Atletico Madrid ve Barcelona formalarıyla ise 100 gole katkı yaptı. Arjantinli, oynadığı 179 maçtda 75 gol attı, 15 de asist yaptı.

Bu haber toplam 725 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.