Gözler U17 final serisinde

Gözler U17 final serisinde

Leventspor ile Alsancak, U17 Kadınlar Ligi final serisinde karşılaşacak

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen U17 Kadınlar Ligi’nde gözler 5 Ekim’de başlayacak final serisine çevrildi. Leventspor ile Alsancak arasında oynanacak seride 2 galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak. 5 Ekim Çarşamba akşamı oynanacak ilk maç Levent Koleji Spor Salonu’nda yer alacak ve saat 19.00’da başlayacak. İkinci maç 7 Ekim Cuma akşamı saat 19.00’da Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanacak. Seride eşitlik olması durumunda üçüncü maç Levent Koleji Spor Salonu’nda 8 Ekim Cumartesi saat 17.00’de yapılacak.

levent-alsancak-003.jpg

Genel klasmanda Levenspor 5’te 5 yaparak play off’a kalırken, yarı final serisinde UKÜ’yü 75-44 ve 88-51’lik skorlarla mağlup ederek finale yükselmişti.

Alsancak ise klasmanda 5 maçın 4’ünü kazanarak play-off’a yükselmiş, yarı final serisinde Akseniz Spor Birliği’ni önce 67-45, sonrasında ise 52-51 yenerek finale kalmıştı.

 

ayse-gunerman-ozilgaz-001.jpg

Leventspor U17 Kadın Takımı Antrenörü Ayşe Günerman Özılgaz yaptığı açıklamada takımlarının hedeflediği noktada, lider ve kayıpsız şekilde ilerleyerek final serisine ulaştığını belirterek, kupayı kaldırma amacında olduklarını belirtti.

En büyüğü 14 yaşında olan sporcularının bu süreçte çok fazla kazanım elde ettiğini, özgüven yanında ikili mücadele kazandıkça daha girişken bir noktaya ulaştıklarını belirten Özılgaz, bu sebeplerle şampiyonluğu çok istediklerinin altını çizdi.

Final serisine gelindiği süreçte eksikliklerini görme fırsatı bulduklarını ve bunlar üzerinde çalıştıklarını ifade eden Özılgaz, yarın itibarı ile hazırlıklarını tamamlayacaklarını ve final serisi için parkeye çıkacaklarını söyledi.

Ayşe Günerman Özılgaz sözlerinin sonunda Alsancak takımına başarı dilerken, sportmence geçen bir final serisi temennisinde bulundu.

 

vasfi-cetinarslan-002.jpg

Alsancak U17 Kadın Takımı Antrenörü Vasfi Çetinarslan, finaldeki rakiplerinden çekinmediklerini, oyuncuları Asya’nın iyi performans göstermesi durumunda iddialı bir konuma geleceklerini belirtti.

Çetinarslan, yarı final serisi ikinci maçında Akdeniz Spor Birliği’ne karşı maçı 4 oyuncu ile tamamlamak durumunda kaldıklarını, hakemlerin 40’a yakın faul çalması nedeni ile 3 oyuncusunun faul hakkı dolması nedeni ile kenara geldiğini aktararak, bu konudan şikayetçi oldu.

Vasfi Çetinarslan, çok basit fauller çalınması nedeni ile oyuncularının savunma psikolojilerinin bozulduğunu, faul çalınacak endişesi ile savunma yapmaya çekindiklerini belirterek, final serisinde görev alacak hakemlerin pozisyonları daha iyi süzerek kararlar vermesini ve maç içerisinde baskı altına girmemelerini temenni etti.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.