Gözler Süper Kupa’da

Gözler Süper Kupa’da

2022/23 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray ve geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak.

A+A-

2022/23 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray ve geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe’nin Avrupa maçı programı ve ligdeki yoğun fikstür sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa maçının programını duyurmuştu.
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanması planlanmış ve sonrasında yaşanan olaylar sebebiyle final ertelenmişti.

Açıklanan yeni takvime göre Süper Kupa maçı yarın saat 21.30’da başlayacak.

Kriz yaşanmış, ertelenmişti

Daha önce 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park’ta oynanması planlanan 2023 Süper Kupa maçı, Riyad’da maç öncesinde yaşanan krizden dolayı ertelenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 21 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Süper Kupa karşılaşmasının 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacağını açıklamıştı.

Fenerbahçe Süper Kupa finaline U19 takımıyla mı çıkacak?

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik yaptığı açıklamada Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa mücadelesine 19 yaş altı takımıyla çıkacaklarını açıkladı.

Bilecik açıklamasının devamında “ Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız.

Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Fenerbahçe kafilesi, Süper Kupa maçı için karşılaşmadan yaklaşık 3 saat önce Şanlıurfa’ya gidecek. Kafilede yönetim kurulundan isimlerin de yer alması bekleniyor.

Galatasaray hazır kadrosuyla sahada olacak

Fenerbahçe’nin aldığı kararın doğrultusunda Galatasaray’ın hangi kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu oldu. Hem teknik direktör Okan Buruk hem de başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin U19 takımıyla sahaya çıkma kararına rağmen Galatasaray’ın en iyi kadrosuyla sahada olacağını açıkladı. Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin de A takımıyla sahaya çıkmasını istediğini belirtirken Okan Buruk da rakibin nasıl bir kadroya sahaya çıkacaklarını düşünmediklerini, kendilerinin en hazır kadro ile sahada olacaklarını ifade etti.

Bilet gelirleri depremzedelere bağışlanacak

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa karşılaşmasının bilet gelirleri de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen depremzede vatandaşlar için kullanılacak. Bilet satışlarını gerçekleştirilen şirketin resmi internet sitesindeki bilgilere göre karşılaşmanın biletleri tükenirken, sarı-lacivertli ekibin U19 takımıyla sahaya çıkma kararı almasının ardından tribünlerde ne kadar seyirci olacağı ise merak konusu.

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.