Gözler kupada

Gözler kupada

Futbola verilen aranın ardından başlayan lig maçlarından sonra gözler yarın akşam oynanacak Nicosia Group Kıbrıs Kupası yarı finallerine çevrildi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda yarı final ilk maçları yarın akşam oynanacak. Futbola verilen zorunlu aranın ardından yarın akşam Canbulat Stadı’nda Mağusa Türk Gücü, Doğan Türk Birliği’ni konuk edecek. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yarı finalin diğer ayağında Yenicami’nin konuğu Türk Ocağı olacak. Saat 20.00’de başlayacak her iki karşılaşma öncesinde takımların teknik sorumluları ilk maçta elde edilecek avantaja ve kupaya verdikleri öneme vurgu yaptı.

 

Oraloğlu: “Avantajlı bir skor almak istiyoruz”

Nicosia Group Kıbrıs Kupası yarı final ilk maçında Doğan Türk Birliği’ni konuk edecek olan Mağusa Türk Gücü’nde teknik direktör Ali Oraloğlu, saha ve seyirci avantajlarını kullanarak avantajlı bir skor elde etmek istediklerini belirtti. Müsabaka ile ilgili “Zor maç” nitelemesini yapan Oraloğlu, “Rakibimiz Doğan Türk Birliği de muhakkak kupayı istiyor, biliyorsunuz. Saha ve seyirci avantajımızı kullanarak avantajlı bir skor almak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Şu an için eksik oyuncularının bulunmadığını aktaran genç teknik adam, ikinci maçın deplasmanda olmasının dezavantaj olup olmadığı sorusu üzerine “İlk maçta alacağımız skorla orada oynayacağımız maçın oyun planı ve stratejisi farklı olabilir. İstediğiniz neticeyi alamazsanız orada oyun planı daha farklı olur. Onun için avantaj veya dezavantaj, şu an için buna çok fazla takılmıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Oshan: “Kupa bizim için önemli”

Futbola verilen aranın ardından ligde Türk Ocağı karşısında 2-0’lık derbi galibiyetiyle sahalara dönüş yapan Doğan Türk Birliği, yarı finalde zorlu Mağusa Türk Gücü deplasmanında mücadele edecek. Doğan Türk Birliği’nin deneyimli teknik adamı Caner Oshan, kupaya verdikleri önemi vurgulayarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Oshan, “Kıbrıs Kupası bizim için önemli. Rakibimiz Mağusa Türk Gücü’nün de gücü ortada. Biz de kupa için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı. Oshan ilk maçın deplasmanda olmasının avantaj olup olmadığı sorusu üzerine, “Bana göre Kıbrıs’ta bu tarz bir avantaj yoktur. Geçtiğimiz yıl Yenicami’yi deplasmanda yenmiştik ama sahamızda yenildik. O yüzden avantaj olarak düşünmüyorum” dedi.

 

Bayraktar: “Oyuncularım maçın öneminin bilincinde”

Nicosia Group Kıbrıs Kupası yarı final ilk maçında Türk Ocağı’nı konuk edecek olan Yenicami’de teknik sorumlu Özgü Bayraktar takımının maçın öneminin bilincinde olduğunu kaydetti. Lige Düzkaya galibiyetiyle güzel bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Bayraktar, “Takım içerisindeki birlik, beraberlik ve takım ruhu iyi durumda. Kaliteli bir takım olduğumuz düşünüyorum. Dolayısıyla bu kaliteli oyuncu topluluğu bu maçın öneminin bilincinde. Bu tür maçlarda motivasyonu arttırma ihtiyacı duymuyorum çünkü zaten maçın önemi ortada. Ligde hedeften kopmuş olmamız bu maçın değerini daha da arttırıyor” dedi.

Türk Ocağı’nın bu sezonun flaş takımlarından biri olduğunu belirten Özgü Bayraktar, “Aldığı sonuçlar ortada, dolayısıyla neler yapabileceklerini gösterdiler. İlk maçta çıkacak olan sonucun final için belirleyici olacağını düşünmüyorum. Düğüm ikinci maçta çözülecektir” ifadelerini kullandı.

 

Dedekorkut: “İstediğimiz sonucu alabilmek için elimizden geleni yapacağız”

Futbola verilen ara sonrasında derbi mücadelesinde Doğan Türk Birliği’ne kaybeden Türk Ocağı’nda teknik direktör Ahmet Dedekorkut, kupanın ligden farklı bir mecra olduğunu dile getirdi. “Önce ligin ilk maçı, ardından Yenicami maçı bizim için zorlu maçlar” diyen Dedekorkut, “Derbiden istediğimiz sonucu alamadık. Kupa başka bir mecra. Kupada istediğimiz sonucu almak için elimizden geleni yapacağız. Başkentten iyi skorla dönmek istiyoruz” dedi. İlk maçı deplasmanda oynayacak olmanın herhangi bir avantaj sağlayıp sağlamadığı yönündeki soruya Dedekorkut, “İyi oynamadıktan sonra fark etmez. Ülkemizde maçlar çok kalabalık seyirciler önünde oynanmadığı için deplasman mevhumu işlemez” ifadelerini kullandı. Dedekorkut sıkıntıları olan oyuncuları olduğunu, sakatlıkları bulunan Doğukan ve İlker İnceler’in durumlarının maç günü belli olacağını belirtti.

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.