“Görevimiz, yeterlilik seviyesine uygun antrenörler yetiştirmek”

“Görevimiz, yeterlilik seviyesine uygun antrenörler yetiştirmek”

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu denetleme kurul üyesi ve Master Trainer seviyesinde antrenörlük yapan Süleyman Halilibrahim ülkemizde hızla gelişen fitness ve vücut geliştirme sektöründe yer alan kişisel antrenörler hakkında konuştu

A+A-

Vücut geliştirme ve fitness sporuna ilginin her geçen gün arttığını belirten Halilibrahim, “Bu bağlamda, bir çok başarıya imza atmış ve her geçen gün daha da güçlenen KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu düzenlemiş olduğu kaliteli eğitimler ile kariyer yapmak isteyen sporculara ve antrenörlere sonsuz imkanlar sunmaktadır. Düzenlenen kademe kursları ile belgelendirilen antrenörler, uygulama sahasında çok daha etkin rol almaya başlamışlardır. Hızla gelişmekte olan bu sektörde, kişilerin sağlığını korumak ve oluşabilecek riskleri azaltmak adına federasyon olarak denetlemelerimiz tam hız devam etmektedir. Özellikle özerk olarak kişisel antrenör hizmeti sunan kişilerin, belgelerinin yeterliliği ve federasyonumuz tarafından onaylı olup olmadığının sorgulanması tüm camiamız için oldukça önem arz etmektedir” dedi.

 

“Kademeli olarak sunulan eğitimlerimiz farklı yetki ve sorumluluklar içermektedir” diyen Süleyman Halilibrahim, “Örneğin Birinci (1) kademe yardımcı antrenör sertifika programı, sadece ikinci (2) kademe bir antrenörün rehberliğinde antrenörlük görevini yapabilmektedir. Yeterli staj yılına ulaşan antrenörler ise bir üst seviye antrenörlük eğitimine katılmaya hak kazanmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Federasyonun sunduğu eğitimlerin alanında uzman kişiler\eğiticiler tarafından verilmekte ve uygulatılmakta olduğunu aktaran Halilibrahim, “Teorik ve uygulama içerikli eğitimlerimiz güncel olarak yapılan araştırmalar doğrultusunda sürekli yenilenmektedir. 15 yıldan fazla sürdürülen bu eğitimlerde federasyon olarak görevimiz, yeterlilik seviyesine uygun antrenörler yetiştirmek, kişilerin sağlığını korumak ve aynı zamanda sporcuların ve bu spora gönül vermiş kişilerin istenilen hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunmaktadır. Spor sağlıktır ve biz bunun farkındayız” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.