“Göreve gelince bu konuyla karşılaştık”

“Göreve gelince bu konuyla karşılaştık”

Spor Dairesi Müdürü Rıza Erseven, Girne Mete Adanır Stadı’nın altı günlük konser organizasyonuna verilmesi ile ilgili konuştu

A+A-

Spor Dairesi’nin yeni Müdürü Rıza Erseven, Girne Mete Adanır Stadı’nın 8-13 Haziran tarihlerinde bir konser organizasyonu için kiralanmasıyla ilgili olarak YENİDÜZEN’e açıklamada bulundu.

Cuma günü müdür olarak atanan Erseven, Pazartesi günü göreve başladığında bu konu ile karşılaştıklarını ve sahanın organizasyon için verildiğini öğrendiğini belirtti. Erseven daha önce görevde olması halinde sadece Mete Adanır Stadı’nda değil, hiçbir statta böyle bir organizasyonun yapılmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

 

Günlüğü iki asgari ücrete kiralandı

Hafta başında Spor Dairesi’nde müdürlük görevine başladığını belirten Rıza Erseven, göreve gelmeden önce böyle bir konserle ilgili bilgisinin olmadığını, göreve başladığında konuyu öğrendiğini söyledi. Erseven, Spor Dairesi Yönetim Kurulu’nun ücretlendirme konusunda aldığı kararla Mete Adanır Stadı’nın günlüğü iki asgari ücret karşılığı organizasyona verildiğini öğrendiğini ifade etti.

Alınan yönetim kurulu kararı sonrası bu gibi kullanımların sözleşmesiz olamayacağının aktaran Erseven, gelinen noktada sözleşmeyi kendisi ve müsteşarın imzalamak zorunda kaldığını söyledi. Ülke sporunun birçok alanı ile ilgili bir göreve bu konu ile başlamaktan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, mevcut durumda organizasyonun da iptal edilemeyeceğini söyledi.

 

“Daha önce olsa izin vermezdim”

Spor Dairesi Müdürü Rıza Erseven, kendisinin görevde olması durumunda böyle bir talep gelmesi halinde buna izin vermeyeceğini vurguladı. Erseven, “Kendi dönemimde böyle bir durum olmuş olsaydı, gerekli organlarla görüşerek sadece Mete Adanır Stadı’nda değil, hiçbir statta yapılmasına izin vermezdim” dedi.

Erseven sözleşme çerçevesinde Mete Adanır Stadı’na verilecek olası her türlü tahribatın organizasyon sahipleri tarafından karşılanacağını, bunun da takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.