Gönyeli’nin yüzü evinde ilk kez güldü

Gönyeli’nin yüzü evinde ilk kez güldü

Gönyeli, Binatlı karşısında aldığı galibiyetle aylardan sonra ilk kez sahasında galibiyet aldı

A+A-

Halit DAĞ – Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden Gönyeli, hafta içinde teknik direktör Turan Altay ile yollarını ayırmış, Hüseyin Cantürk’ü göreve getirmişti. Cantürk yönetiminde geçtiğimiz gün ilk maçına çıkan Gönyeli, 8 hafta aradan sonra galibiyet aldı. Kırmızı beyazlı ekip, 91 gün sonra kazanmayı başardı. Gönyeli ayrıca, geçen sezonun 28’inci haftasından sonra, bu sezon ilk kez kendi sahasına galibiyet elde etti.

 

Evinde galibiyet alabilmek için 280 gün bekledi

K-Pet Süper Lig’de bu sezonun ilk devresinde evinde 7 maça çıkan Gönyeli, hiç puan almamış,

 Gönyeli, 17’nci haftaya kadar olan bölümde topladığı 10 puanının hepsini de deplasmanda oynadığı maçlarda almıştı. Son olarak geçen sezonun 28’inci haftasında 28 Nisan 2019’da Gençler Birliği’ni 3-2 mağlup eden kırmızı beyazlı ekip, bir sonraki iç saha galibiyetine kadar 280 gün bekledi. Gönyeli’nin iç saha galibiyet hasreti geçtiğimiz gün Binatlı maçında bitmiş oldu ve Gönyeli, bu sezon evinde puanla tanışmış oldu.

 

91 gün aradan sonra…

Süper Lig ekiplerinden Gönyeli, ligin 17’nci haftasında Binatlı karşısında elde ettiği galibiyetle birlikte 8 haftalık galibiyet hasretine de son vermiş oldu. Kırmızı beyazlı ekip, ligdeki son galibiyetini 8’inci haftada 3 Kasım 2019’da oynadığı Çetinkaya’ya karşı almıştı. O maçın ardından 8 maça çıkan Gönyeli tüm maçlarını da kaybederken, Binatlı karşısında elde ettiği galibiyetle 91 günlük galibiyet hasretine son vermiş oldu.

 

Cantürk: “Bu galibiyeti taçlandırmak için Gençlik Gücü ve Düzkaya maçlarını kazanmalıyız”

Gönyeli’nin teknik direktörü Hüseyin Cantürk, Binatlı galibiyeti sonrasında YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, önlerinde çok önemli 2 maç olduğuna vurgu yaparak, Binatlı galibiyetini taçlandırmak için önlerindeki Gençlik gücü ve Düzkaya maçlarını kazanmaları gerektiğini söyledi. Cantürk hedeflerinin ise son ikiden kurtularak, Play out Grubu dışında kalmak olduğunu ifade etti.

Cantürk; “Gönyeli’nin zor pozisyonda olmasından dolayı, eski bir futbolcusu olarak hiç düşünmeden görevi kabul ettik. İkinci yarıya başlarken yapılan transferlerin doğru olup olmadığına bakmaksızın, elimizde olan mevcut kadroyu en doğru şekilde sahaya süreceğiz. Binatlı maçı bizim için güzel bir galibiyet oldu. Tabii bu galibiyeti taçlandırmak için bu haftaki Gençlik Gücü ve sonrasında oynayacağımız Düzkaya maçlarını da kazanmamız gerekiyor. Bu maçlar bizim için çok önemli. Bütün bunların yanında, Gönyeli’nin kaybolan taraftarını, yeniden tribüne çekip 12’nci adam görevini yürütmeleri için, taraftarı sahaya çekmemiz gerekmektedir. Bizler de hem teknik heyet, hem yönetim, hem de futbolcular olarak buna katkı yapmamız lazım. Çünkü bu noktada taraftar desteği oldukça önemlidir. Amacımız kazanma arzusu içinde, fair play çerçevesi içinde bir takım yaratabilmek. O ışığı da futbolcularda görüyorum. Hedefimiz, son ikiden kurtulmak, sonrasında da Play out Grubu’nun dışında kalabilmektir. Play out’un dışında kalamazsak bile, o maçlarda yukarılarda olup, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.