Goller 173 farklı oyuncudan

Goller 173 farklı oyuncudan

Süper Lig’in normal sezonunda 225 karşılaşma oynanırken, toplamda 738 gol atıldı.

A+A-

EN ÇOK GÖÇMEN KATKI ALDI… Süper Lig’in normal sezonunda 225 karşılaşma oynanırken, toplamda 738 gol atıldı. Bu goller 173 farklı oyuncu tarafından kaydedildi. Skora oyuncu anlamında en çok katkı alan isim Göçmenköy, en az katkı alan isim ise Hamitköy oldu

                 

Sezon içerisinde 16 takımın 7 tanesinde en golcü isim yabancı oyuncuları oldu. 9 takımın golcüsü ise yerli isimlerden oluştu. En golcü yabancı MTG’den Pote, en golcü yerli oyuncu ise Cihangir’den Muhittin Tümbül olarak kayıtlara geçti. En golcü savunmacı ise Yeşilova’dan Mejdi Direniş oldu

 

AKSA Süper Lig’de 2022-23 normal sezonunda 225 karşılaşma oynanırken, takımlar toplamda 738 kez gol sevinci yaşadı. Bu golleri 173 farklı oyuncu (Kendi kalesine olanlar hariç) filelere gönderdi. Kadrolarındaki oyunculardan skora en çok katkı alan takım Göçmenköy olurken, en az katkı alan takım Hamitköy olarak kayıtlara geçti.

 

Göçmenköy’de 15 farklı oyuncu gol attı

Süper Lig’e son haftada tutunan Göçmenköy, sezon içerisinde 43 gol atarken, bu goller 15 farklı isimden geldi. Göçmenköy’ün ardından 14’er futbolcuyla Merit Alsancak Yeşilova (43 gol) ve Küçük Kaymaklı (35 gol) ikinci sırada yer aldı. Doğan Türk Birliği (69 gol) ve Yonpaş Dumlupınar’da (46 gol) 13’er farklı oyuncu gol sevinci yaşadı.

 

En az katkı alan takım ilk yarıda olduğu gibi Hamitköy

Süper Lig’e Play-out maçları sonunda veda eden Hamitköy, ligin ilk yarısında olduğu gibi sezonun ardından da skora oyuncu anlamında en az katkıyı alan takım oldu. İlk devrede Hamitköy’ün kaydettiği 16 gol, 4 farklı oyuncudan gelmişti. Sezonun sonunda 34 gole ulaşan Hamitköy’de bu golleri 7 farklı isim kaydetti. Hamitköy’ün ardından en az katkıyı alan takımlar 8’er oyuncu ile Türk Ocağı ve Gönyeli oldu.

 

Takımların golcüleri

Süper Lig’de sezon içerisinde 16 takımın 7 tanesinde en golcü isim yabancı oyuncuları oldu. 9 takımın golcüsü ise yerli isimlerden oluştu. En golcü yabancı oyuncu Mağusa Türk Gücü’nün şampiyonluğunda önemli isimlerden olan ve 22 kaydeden Mickael Pote, en golcü yerli oyuncu ise gol kralı da olan ve 24 gol atan Cihangir oyuncusu Muhittin Tümbül olarak kayıtlara geçti.

 

En golcü savunmacı Mejdi

Süper Lig’in Girne bölgesi ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın savunmasının en önemli isimlerinden olan Mejdi Direniş, takımının en golcü ismi oldu. Mejdi takımının kaydettiği 43 golün 8’ine imza atarak takımların en golcü oyuncuları listesinde yer alan tek savunmacı olarak dikkat çekti. Takımların kaydettikleri goller, skora katkı koyan oyuncu sayısı ve en golcü oyuncuları şu şekilde:

 

skorakatki.jpg

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.