Gol rekoru tamam, puan rekoru gelir mi?

Gol rekoru tamam, puan rekoru gelir mi?

K-Pet Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nde tarihi bir sezon yaşanmaya devam ediyor.

A+A-

Yeşil sarılı ekip geçtiğimiz gün konuk ettiği Gençlik Gücü’nü 8-0 yenerek Kıbrıs Türk futbol tarihinde hem ‘en fazla gol atan’ takım oldu, hem de bir sezonda 100 gole ulaşan ilk ekip oldu.

 

Rekor farklı galibiyetle geldi

Bu sezon üst üste ikinci, toplamda 10’uncu şampiyonluğuna ulaşan Mağusa Türk Gücü, ligden düşmesi daha önce kesinleşen Gençlik Gücü karşısında 8-0’lık galibiyetle 100 gole ulaşarak rekoru kırdı. MTG, Kıbrıs Türk futbol tarihine bakıldığında, özellikle son üç sezondur 16 takımla oynanan ülke futbolunun en üst liginde bu rakama ulaşan ilk ekip oldu.

 

Puan rekoru gelir mi?

Gol rekorunun ardından bu sefer gözler puan rekoruna çevrildi. 2016 – 2017 futbol sezonundan itibaren 16 takımlı oynanmaya başlayan Süper Lig’de Mağusa Türk Gücü geçtiğimiz sezon elde ettiği 74 puanla şampiyon olmuştu. MTG şu anda 28 haftası geride kalan ligde 70 puanda bulunuyor. MTG’nin ligde kalan iki maçı ise Düzkaya (deplasman) ve Cihangir maçları. MTG bu iki maçı kazanması halinde puanını 76 yapacak ve bir sezonda en fazla puan toplayan ekip olacak. Bu maçlardan 4 puan çıkarması halinde ise geçtiğimiz yıl elde ettiği 74 puana ulaşacak ve kendi rekorunu egale etmiş olacak.

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.